Fodring af discus

Forfatter: Kim Gam-Jensen
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 18/12-2009 18/12-2009
Oprettet under: Discus
 Del

Fodring af discus
Et af de vigtige parametre når du holder discus, er fodringen. En alsidig fodring er nødvendig for at sikre sunde fisk! Det er også betydeligt nemmere med fisk, der kan tage mange slags foder og så er det slet ikke så svært, når bare du går systematisk til værks.

Discus og foder
Sørg for at fodre afvekslende! Gør du ikke det, ender du med en flok discus, der ikke får hverken de proteiner eller vitaminer de skal have for at få et godt, langt liv. Brug discus tørfoder (som er særdeles godt for dine fisk), frossent diskusfoder bestående af Oksehjerte og en lang række andre ingredienser, frosne voksne artemia, frosne dafnier og frosne røde myggelarver.

Fanger du levende foder i hjemlige vandløb og åer bør det ske fra steder, hvor der ikke er en fiskebestand, da risikoen for at slæbe sygdomme hjem er noget mindre. Stor forsigtighed bør dog stadig udvises og sørg for, at din "fangst" står i en spand med rindende vand i så lang tid som muligt for at fjerne parasitter.

Voksne discus
Sørg for at fodre dine fisk flere gange om dagen. Tre gange er passende, men to kan også gøre det. Giv ikke fiskene mere, end de kan spise i løbet af 5-10 minutter (levende klare myggelarver dog undtaget).

Hvis discus tørfoder og frossent discusfoder tydeligvis ikke er blandt livretterne hos dine fisk, så giv dem det når de er mest sultne - f.eks. når du kommer hjem fra arbejde eller efter den ugentlige fastedag.

Discus-unger
Sørg for at fodre så ofte som muligt, men i mindre portioner. Selv fodrer jeg fem gange om dagen fordelt på morgenen og de sidste fire gange efter jeg kommer hjem fra arbejde. Mindre kan dog også gøre det.

For (nyerhvervede) discusunger, er varieret fodring om muligt endnu mere vigtigt. Knus tørfoderet (en morter kan erhverves for en flad 20'er på apoteket) og skrab foderet af de frosne blokke for at findele det.

Tips på denne side kan bruges uden ansvar.

Forfatter: Kim Gam-Jensen,
Tropefisk (Eksternt link www.gam-jensen.dk / Eksternt link www.tropefisk.dk ).
Gengivet med tilladelse