Effektivt filter

Forfatter: Andreas Skjæmt Andersen
Oprettet: 20/11-2007 20/11-2007
Sidst redigeret: 20/11-2007 20/11-2007
Oprettet under: Akvariets kemi og biologi
 Del

Effektiv filtrering i mindre akvarier
--------------------------------------------------------------------------------Da jeg i et stykke tid har haft et temmeligt belastet 128l. akvarium har jeg forsøgt at lave mit eget filter, som jeg idag vil betegne som det mindste filter jeg vil anbefale til akvarier på 128l akvarier.

Der er ikke noget revolutionerende i det jeg har gjort, men jeg er bare blevet så glad for det så jeg vil fortælle lidt om det, så andre kan få glæde af det.

Jeg har taget et AquaClear powerhead (maksimal ydelse 660l/t, 5W) og en HMF klods på 25*12*12cm PPI20, som der er en del akvarie- og havedamsbutikker der sælger til billigere penge.

Jeg har så sat powerheadet på toppen af klodsfiltret (husk at sørge for der er boret huller til det - der hvor jeg købte mit lavde de nogle meget fine lige huller ganske gratis og jeg er meget interesseret i at høre hvordan man laver så fine huller i dem, så hvis der er nogle der ligger inde med den viden hører jeg meget gerne fra jer) vha. 20cm 12/16 slange, som jeg har blødgjort i kogende vand og presset op over indsugningsstudsen på motorfiltret, lavet en masse huller i denne med en hobbykniv og stukket den ned i svampen.

På trods af filtrets størrelse er det forbavsende let at gemme væk bag en opsætning af rødder, plantetykninger eller lignende.

Jeg foretrækker at bruge den lidt finere PPI20, da jeg synes det er nemmere at fjerne trådalger derfra ifh. til PPI10 + at det er min erfaring at maller hellere sidder på den lidt finere overflade, men man kan jo vælge den grovhed der passer en bedst.

Vær opmærksom på at dit bundlag ikke må være alt for tykt i et 128l. akvarie, da pumpehovedet så vil stikke op over vandoverfladen.
Når jeg skifter vand plejer jeg at lade mine filtre køre og så fylde på når jeg kommer så langt i teksten, men jeg synes at akslerne i AquaClear lyder en del mere faretruende end så mange andre fabrikanters når de kører i tør tilstand, så det kan evt. være en ide at slukke i de 5-10min det tager at skifte vand.

Personligt kører jeg med et sådant filter i et almindeligt belastet 128l. akavrie hvorimod jeg i et andet 128l. med 17 C. aeneus og nogle H. formosa kører med samme filter + et Eheim 2212.
Skulle jeg vælge ville jeg dog tage mit eget.

I kan se billeder her:

Eksternt link http://www.akvariesiden.dk/forum_ny/forumview.php?cat=4&id=430250

Denne artikel er skrevet af:
Andreas Skjæmt Andersen, andreasskjmt@hotmail.com