Installation af Pangea baggrund og filter

Forfatter: Esben Sebastian Karlsson
Oprettet: 30/11-2007 30/11-2007
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Dekoration
 Del

Hej med jer,

jeg vil i denne artikel skrive lidt om, hvordan at man sætter en Pangea baggrund i sit akvarium og hvordan at man laver det perfekte indvendige filter.

Når at man nu har valgt den baggrund som bedst passer til det biotop som man vil have i akvariet og man har fået den hjem i stuen.

Af værktøj skal du bruge:


A. en stiksav


B. en fugepistol


C. en boremaskine

Når at du skal installere baggrunden skal du gøre således:

1.Du finder ud i hvilken side at det er mest praktisk at lave indsugning til filter i baggrunden og hvor at det er smartest at have udstrømningen.

2. Du tager nu saven og lavet et hul ca. 5 cm. over der hvor at sandbunden skal gå og savet et firkantet hul.

Det samme gøre du i toppen af akvariet for at fjerne den overfladefilm, der ellers vil lægge sig.

For at fiskene ikke skal svømme igennem hullene til filteret, tager du en af de kurve som man bruger til havedamsplanter ( disse kan købes i ethvert byggemarked ). Du måler hvor stort at hullet er og klipper et passende stykke af kurven og fastsætter den med silicone på indsugningshullet til baggrunden.

Mal herefter i det stykke som du har skåret ud, så man ikke kan se hullet i baggrunden.

Ved udstrømmeren vælger du et eller flere passende powerhead, og bore et hul i baggrunden i den modsatte ende af baggrunden. Så trækker du en slange der kan gå fra pumpen og hen til hullet.Man kan anvende forskellige former for filtermateriale, men jeg foretrækker at anvende en stor blå filtersvamp 5 cm. tykkelse.Inden at baggrunden limes fast på bundglasset og på sideruderne, skal du måle, hvor meget at filteretmaterialeet og powerheadet kommet til at fylde bagved baggrunden.

Herefter siliconere du så baggrunden fast på de tre sider som har kontakt med glasset. Det er vigtigt at der er silicone hele vejen rundt, ellers vil filteret suge fint bundmateriale om bagved baggrunden.Du har nu fået et flot biotopsakvariet med et perfekt filter.

Herefter kan du vælge enten at dekorerer med natur materiale eller anvende nogen af Pangeas modul sten.

Hvis du vælger det sidste som jeg, kan du gøre således:

Jeg anskaffede mig følgende:

Pangeas modulsten A+B+C+D og sidestykkerne til Amazonas II

Herefter savede jeg det store D modul i to stykker for at gemme silicone kanten på baggrunden og satte dem helt oppe i toppen af akvariet.For at give baggrunden et mere huleagtig look, tog jeg modul B og savede det midt over og satte dem fast på midtersprodserne, så de stikker ned i vandet.

Modul B og C satte jeg nedenunder, så både filterindsugning og silicone kanten blev gemt.

Sidestykkerne savede jeg således at de skrånede ned mod glasset, og dækkede dem delvist med sand, så det kun var noget af dem som der stikkede op af sandet, så det lignede et klippe biotop.

Akvariet med sand og vand:Og her mixet med lidt natursten:Akvariet ca. 1 år efter montering af baggrunden: