Baggrund på 5 minutter!

Forfatter: Jacob Lihn
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 15/11-2009 15/11-2009
Oprettet under: Gør det selv
 Del

Baggrund på 5 minutter!


Jeg fik et lille tricks i en af de dejlige tråde her på AS, og jeg har tænkt mig at dele den med jer, ved at skrive denne artikel.


Hvis du ligesom jeg ikke bryder sig så forfærdelig meget om alfixbaggrunde og de andre man køber i butikkerne i dyre domme, så kan man sagtens lave noget meget lettere og billigere som ikke koster en halv arm.


Det jeg gjorde var jeg købte en rulle sort hylde papir i det lokale byggemarked. (se billede for at se etiketten på rullen)

Til at lave baggrunden skal der ikke mange redskaber til, nej kun en saks, målebånd og en fugtig klud. (se billede for at se redskaberne)

Nu skulle jeg finde ud af hvor stort et stykke jeg skulle bruge til baggrunden, og der for skulle jeg en tur ind til akvariet, for at måle hvad målene var på den side at akvariet, hvor baggrunden skulle sidde på. Det var et lille 54 liters der skulle baggrund på, og målene var der for 30x60 cm.


Nu var det ellers bare ud at måle op på det indkøbte hyldepapir, og så bare at klippe det ud.. (se billeder)
Det var slet ikke så farligt, og nu havde jeg et fint stykke som passede til bagsiden af mit 54 liters akvarie. (se billede)

Nu skulle jeg ind og sætte det på akvariet, og det var egentlig også ganske let, for der er en selvklæbende side på hyldepapiret, og det er bare den som skal sættes på glasset. Nu skulle jeg bruge kluden til at påføre folien, det er nemlig på mystisk vis bedre at gøre det med en fugtig klud, end at gøre det med de bare næver. (se billeder)
Så er det ellers bare at fortsætte hen i den anden ende, og så har du ellers fået lavet en fin baggrund. (se billede, akvariet skal selvfølgelig vendes før det bliver en baggrund ;-)

Her et par billeder af det endelige resultat. (se billeder, akvarierne er ikke helt færdig indrettet)
Fra siden ser det lidt sjovt ud ind på baggrunden, for man kan dog ikke helt undgå at der kommer lidt luftbobler under plastikken. Jeg synes faktisk det er en helt god effekt… (se billede)

Fordelen ved at lave sådan en baggrund er:

- Den tager ikke plads i akvariet.

- Du får en pæn baggrund i forhold til f.eks. en hvid mur bagved som skinner igennem, og ser træls ud.

- Det er lettere og flottere at se plantere på en sort baggrund.

- Den er billig, sådan en rulle med 2 m. og 45 cm. i bredden koster 40 kr.

- Nem at lave.


Ulemper ved baggrunden er:

- Jeg kan ikke umiddelbart se nogen ulempe ved den.


Jeg håber nogle har fået inspiration til at gå i gang med gør det selv arbejdet.


God fornøjelse!


Artikel af: Jacob Lihn aka Lihn (Eksternt link www.onlinenu.dk/lihn )