Gule blade på Echinodorus Bleheri

Postet under : Akvariesiden.dk - Planter
Visninger : 778



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Erasmus (Inaktiv) - 05/03-2014 19:47 05/03-2014 19:47
Indlægget er rettet 05/03-2014 19:48 05/03-2014 19:48 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Hej vidende folk,

Jeg har på fornemmelsen at det er et klassisk spørgsmål, men here goes..

De nye blade på min Echinodorus Bleheri er gule og bliver siden lysebrune og falder af. Den blev plantet for 2 uger siden og får rigeligt med lys og co2 og der er tropica substrat umiddelbart under rødderne. Rundt omkring står der at det er tegn på jernmangel og at man kan enten købe nogle jern-dråber eller sætte søm i eddikesyre tørre rusten og tilsætte...

Hvad siger I?

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger raverlution - 05/03-2014 19:55 05/03-2014 19:55
Hej

Jeg er også rimelig ny indenfor plantedelen, men jeg vil sige de mangler makro gødning, hvilken gødning tilsætter du? og hvor meget?
hvad er rimelig med lys og co2? ;)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Erasmus (Inaktiv) - 05/03-2014 20:04 05/03-2014 20:04
Det er et nyanlagt 275 l planteakvarium. Mine øvrige planter gror storartet - de er dog blevet meget lyse i farven. Jeg tænker, der er en sammenhæng med sværdplantens tilstand.
Jeg har to 39 w T5 (giesemann md + sylv. aquastar) samt akvastabils 6000K led armatur.
CO har jeg en JBL Taifun reaktor og en bobletæller sat til lidt mere end en boble/sek.

.. jeg prøver endvidere at følge Tropicas 90 dages program.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Erasmus (Inaktiv) - 05/03-2014 20:05 05/03-2014 20:05
jeg tilsætter ingen gødning endnu - men det bør jeg måske..

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger fiskefjaesen - 05/03-2014 20:15 05/03-2014 20:15
Er det nye eller gamle blade der bliver gule? nye planter er oftest dyrket oven vande og når disse så kommer under vand går de blade de har, ret hurtigt til grunde. De nye blade den skyder efter plantning i vand er så 'rigtige' undervands blade og disse skulle gerne blive og ikke visne før de er udtjent engang...

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger Erasmus (Inaktiv) - 05/03-2014 20:17 05/03-2014 20:17
Det er de helt nye plade der 'visner' når de er ca. 10-12 cm lange.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger raverlution - 05/03-2014 20:24 05/03-2014 20:24
Uden at ligge hovedet på blokken :D vil jeg mene at det er makro gødning der mangler..
Køb en god gødning som den fra akvariegoedning.dk eller akvarieplanter.dk og giv gødning hver morgen inden lyset tændes..
At de nye blade bliver gule er et tegn på næringsmangel hos planten

Annoncører
Annoncører