Hjælp En Nybegynder!

Postet under : Cichlider - Vedligeholdelse - Sygdomme
Visninger : 2479



Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Rookie2007 - 05/09-2007 18:09 05/09-2007 18:09
Hej :)

Jeg er ny herinde på siden, men har læst utroligt herinde :)
Jeg har købt et 85 liters akvarie, men vandet er utroligt uklart og har meget svæv?! :x (se billede) Jeg har puttet EasyLife i, men der sker ikke rigtigt noget.

Jeg har 2 oscars deri, og i dag "brækkede" en af fiskene noget foder op. De skider konstant og deres afføring ligner små "sticks". Jeg er på totalt bar bund! HJÆLP!




Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Rookie2007 - 05/09-2007 18:10 05/09-2007 18:10
Et mere!


Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Esben (Inaktiv) - 05/09-2007 18:12 05/09-2007 18:12
Tror du ikke at det er gruset som ikke er ordentlig rent?

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Rookie2007 - 05/09-2007 18:28 05/09-2007 18:28
Har gjort gruset rigtig godt rent.. Og det virker os underligt at der er så meget svæv?

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger soffi (Inaktiv) - 05/09-2007 18:38 05/09-2007 18:38
et 85L er alt or lille til oscars.

Hvad for et filter kører du med og hvor længe har akvariet kørt, hvor meget og hvor ofte skifter du vand, hvor meget og hvor ofte fodrer du og med hvad

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Rookie2007 - 05/09-2007 18:39 05/09-2007 18:39
Deter lige startet op i tirsdags, har skiftet vand een gang da vandet var så grumset.
Kører med en indvendig Fluval 3 pumpe. Jeg fodrer med sticks 2 gange om dagen.

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger soffi (Inaktiv) - 05/09-2007 18:43 05/09-2007 18:43
filteret skal opbygge en bakteriekultur før det begynder at virke, det er normalt at filteret skal have lov at blive kørt lidt ind inden der kommer fisk i, hvis du stopper med at fodre et par dage, og skifter ca. 30% af vandet de næste par dage burde det nok begynde at hjælpe på det

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger kac (Inaktiv) - 05/09-2007 18:50 05/09-2007 18:50
var det grumset fra starten, da der godt kan gå et par dage inden det falder til. Rens filteret i din pumpe og sørg for den køre på max. Hvis du laver vandskift så sørg for at det ikke roder op i bunden

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger soffi (Inaktiv) - 05/09-2007 19:01 05/09-2007 19:01
05/09-2007 18:50 - masterofmatrix skrev :
var det grumset fra starten, da der godt kan gå et par dage inden det falder til. Rens filteret i din pumpe og sørg for den køre på max. Hvis du laver vandskift så sørg for at det ikke roder op i bunden


Da det lige er startet i tirsdags burde det nok ikke trænge til en rensning

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Rookie2007 - 05/09-2007 19:08 05/09-2007 19:08
Soffi: Så du tror ikke det er infusorier?

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Rookie2007 - 05/09-2007 19:08 05/09-2007 19:08
Og hvad med fiskenes afføring og "brækket"? ?+(

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger soffi (Inaktiv) - 05/09-2007 19:11 05/09-2007 19:11
Nej jeg tror ikke det er infusorier, men skidt og lort der er ophobet, dit foder sviner, dine fisk sviner, og du har ikke et indkørt filter til at klare det.

Stop fodring og skift dagligt vand til det kører

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Rookie2007 - 05/09-2007 19:15 05/09-2007 19:15
Hvad med lys? Må det gerne være tændt? :)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger soffi (Inaktiv) - 05/09-2007 19:22 05/09-2007 19:22
ja det skulle der vel ikke være noget i vejen for

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Rookie2007 - 05/09-2007 19:23 05/09-2007 19:23
Har det nogen indflydelse på virkningen af EasyLife, om jeg skifter vand? Hehe
(du får lige alle spørgsmålene nu vi er igang :) )

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #16
Bruger soffi (Inaktiv) - 05/09-2007 19:28 05/09-2007 19:28
05/09-2007 19:23 - Rookie2007 skrev :
Har det nogen indflydelse på virkningen af EasyLife, om jeg skifter vand? Hehe
(du får lige alle spørgsmålene nu vi er igang :) )


Den forstår jeg så ikke lige

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #17
Rookie2007 - 05/09-2007 19:34 05/09-2007 19:34
Altså, jeg har jo puttet Easy Life i inden jeg skifter vand, når jeg skifter vand - gør det så at effekten af Easylife forringes?

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #18
Bruger soffi (Inaktiv) - 05/09-2007 19:38 05/09-2007 19:38
nåe tjae nu er jeg ikke tilhænger af alt det vandhalløj middel, så hvilken virkning det overhovedet har vil jeg lade svæve lidt, men når du skifter vand, skifter du jo alt det der er i vandet ud

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #19
Rookie2007 - 05/09-2007 19:39 05/09-2007 19:39
Okay :) Jeg må prøve..

Mange tak for hjælpen :)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #20
Bruger stausholm - 05/09-2007 19:43 05/09-2007 19:43
easy life skal først i akvariet når du fylder vand i/efter et vand skift og ikke før.. ;)

allan

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #21
Rookie2007 - 05/09-2007 20:52 05/09-2007 20:52
Andre der har input? :)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #22
Bruger TDB (Inaktiv) - 05/09-2007 21:23 05/09-2007 21:23
når du laver vandskift så prøv at gøre det som bundsug.... (hvis det er fordi sandet ikke er helt rent)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #23
Rookie2007 - 05/09-2007 21:26 05/09-2007 21:26
Spørger lige mere eller mindre kløgtigt - hvad mener du? hehe.. Er totalt grøn i det her fag :)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #24
Bruger TDB (Inaktiv) - 06/09-2007 00:28 06/09-2007 00:28

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #25
Faaborg31 - 06/09-2007 07:12 06/09-2007 07:12
Hej Nicklas....

Jeg tror lige dit akvarie skal ha lidt ro og komme i gang... Det skal nok falde til ro og blive klart i den her uge...

Ind til du lige får styr på det igen, så ville jeg ikke give fiskne noget mad, eller kun lige 4 knuste stiks hver anden dag.... Der er størrer chance for at slå sine fisk ihjæld med for meget mad end med for lidt...

Mvh Thomas

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #26
Bruger Jesper (Inaktiv) - 06/09-2007 07:39 06/09-2007 07:39
05/09-2007 18:50 - masterofmatrix skrev :
var det grumset fra starten, da der godt kan gå et par dage inden det falder til. Rens filteret i din pumpe og sørg for den køre på max. Hvis du laver vandskift så sørg for at det ikke roder op i bunden

Hvorfor rense filter ?+( Nej det er dit filter der skal sættes igang, dette gøres nemmest og billigst,
ved at anskaffe noget bundslam fra et filter der indkørt, evt. kan man lige vride filtermatrialet, ned
i en spand med akvarie vand.
Så lover jeg dig at i løbet af et par dage står dit vand krystaltklart ;)

Jesper

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #27
Bruger kac (Inaktiv) - 06/09-2007 09:33 06/09-2007 09:33
#26 Tænkte bare at der kunne værre en mulighed for at det var fyldt med sticks og grums fra vandet, og hvis der ikke er nogen gennemstrømning er det svært at få op og køre. Har selv oplevet det når jeg har kørt med indvendige pumper i nyopstartede akvarier, og at vride det ned i en spand akvarievand er vel også at rense det :-)
Håber du får det op at køre rookie2007

Klaus

Postet fra Cichlids.dk Send besked Rediger Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #28
Rookie2007 - 06/09-2007 14:23 06/09-2007 14:23
Tak gutter :)

Annoncører
Annoncører