Peckoltia sp. L134

Billeder

Generel beskrivelse
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Yngleadfærd: (Film)(10,3mB) http://www.parawebic.com/L134yngler.wmv Territorialadfærd (Film)(5mB) http://www.parawebic.com/L134revier.wmv

Yngelpleje
Den første tid bedst i ynglekasser for at sikre god foderoptagelse. Der skal være løbende tilførsel af ilt eller vand i ynglekassen.

Drægtighed
Der lægges normalt 10-35 æg. Temperaturafhængigt klækker de 5-6 dage herefter. Yderligere 8-10 dage efter er de fritsvømmende og forlader hulen.

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Bacce (Inaktiv)
Bruger Lihn (Inaktiv)
Bruger bmoter66 (Inaktiv)
Bruger pbz (Inaktiv)
Bruger hg.monchy (Inaktiv)
Bruger AB (Inaktiv) 01/01-2013 01/01-2013Beskrivelse
Bruger Jesper C. (Inaktiv) 06/10-2013 06/10-2013Beskrivelse
Info
Type
Ferskvand, Sugemaller

Handelsnavn
Leopard Frog Pleco

Verdensdel
Sydamerika.

Videnskablig beskrevet
DATZ, 06/1993

Adfærd
L134 er en af de mindre maller, men den er dog noget modigere end f.eks. Hypancistrus, og mænger sig gerne for at få del i foderet. Mangen et sted meldes om ret voldsomme kampe imellem hannerne. Disse stridigheder löses dog nemt ved lidt omstrukturering. Det er ikke fordelagtigt, hvis 2 hanner kan se hinanden fra hver deres hule. Ellers en absolut fredelig malle.

Familie
Loricariidae

Biologi
Har man først ynglende L134 i akvariet anbefales flere hanner til færre hunner. Dette for at fordele belastningen ved yngelpleje imellem flere hanner. Det sværeste er, at få dem til at yngle første gang. Der kan temmelig lav PH og meget blødt vand være nødvendigt. Arten opdrættes udelukkende ved brug af mallehuler - keramisk udformede eller af bambus, blot de er rørformede med sideindgang, eller indgang fra ende. Bredde på hule: mallens kropsbredde + en brystfinne Længde på hule: ca. 1,5 gange mallens længde Højde: så rygfinnen lige kan rejses lidt.

Udseende
Farver
Arten viser meget individuel tegning - ikke kun aldersbetinget med generelt. Ungmaller har som grundfarve en kraftig gul, og få brede sorte striber. Voksne maller er snarere beige i grundfarve, med langt flere striber, som forgrenes.

Kønsforskel
Eneste helt sikre kønsforskel er hannens vækst af odontoder (børster) på bagkroppen. Hunnen er helt glat uden disse odontoder. Kønsmodenhed: Et forhold mellem 8 cm størrelse og en alder på 2,5 år.

Størrelse
10 - 12 cm.

Optimale Forhold
Min. temperatur
27

Max. temperatur
29

Min. pH
6,0

Max. pH
7,5

Min. dH
1

Max. dH
13

Cirkulation
Kraftig

Belysning
Medium

Niveau
Bund zone

Dekoration
Godt struktureret akvarie med masser af trærødder, sten og mallehuler. Især sidstnævnte er så værdsatte, at de ikke bør mangle.

Biotop
Langs hele Rio Tapajos - fra stærke strömhvirvler til fladere vand og grænsende til sortvand. Rio Tapajos hersker helårligt 29°C, PH 5-6, 10-30 microsiemens/cm

Min. akvarie
100 l.

Foder
Foder:
  • Altædende med overvejende tendens til det animalske. Det grønne hit er afskallede frostærter. Forskellige typer tabs og frostfoder.
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Line Sørensen

    Udskrift venlig version