Rivulus frenatus

Billeder

En han med farverne helt i top.

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Rivulus frenatus er indtil videre en meget ukendt og sjælden fisk i de europæiske akvarier, og holdes kun af ganske få herhjemme.
Yngleadfærd
Drægtighed
Æggene skal opbevares i 3 uger ved stuetemperatur i halvfugtigt spagnum. Man kan også lade æggene være i akvariet, og de vil klække, men man vil ofte opleve, at kun en lille del vil overleve. Ungerne fodres med infusorer eller Artemia de første 2 måneder.

Førstegangs opdræt i DK
Jesper Thorup, 2005

Info
Type
Ferskvand, Tandkarper - æglæggende

Verdensdel
Sydamerika.

Videnskablig beskrevet
Eigenmann, 1912

Adfærd
Utrolig fredelig, men kan til tider komme i klemme med hinanden, hvis der er for lidt plads. Derfor er det vigtigt med en masse skjulesteder, som f. eks. en stor klump Javamos.

Familie
Rivulidae

Biologi
Æglægger. Æggene bliver lagt i en klump javamos. Hvis man har en gruppe gående med de rette vandforhold, og de er godt fodret, skal man blot vente på at høste æggene fra javamosset.

Udseende
Farver
Skifter hele tiden efter humør. Som de fleste andre killiarter, er hannen den flotte med farverne, og hunnen den grå og kedelige. Hannen har en blå halefinne, Og en tyk sort streg der srejker sig fra den ene ende af kroppen til den anden. Kroppen er, hvis den ikke er stresset osv. med en orange/gullig nuance. Hvis den er stresset er den ofte bleg over hele på dens krop. Hunnen er grå med små pletter ude på halefinnen.

Form
Lang krop som er tilbøjelig til at stå næsten lodret i vandet (altså med hovedet op af, og halen nedad)Hannerne virker noget slankere og ikke nær så runde i det som hunnen, også selv om hun ikke har rogn.

Kønsforskel
Hannen har farver.

Størrelse
Han: 3,5-4,5 cm - Hun: 3,5-4,5 cm

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
26

Min. pH
3,5

Max. pH
7,5

Min. dH
2

Max. dH
5

Cirkulation
Meget svag

Belysning
Lav

Niveau
Alle zoner

Dekoration
Javamos er guld værd med denne fisk, her lægger de også deres æg. Ugødet sphagnum eller langtrævlet tørv er også en god ide, her kan de også gemme sig

Biotop
I små iltfattige vandhuller med utrolig lav ph.

Min. akvarie
40 l.

Foder
Foder:
  • Alt hvad der kan komme ned
  • såsom Artemia myggelarver
  • Dafnier osv.
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Jeppe Jensen

    Udskrift venlig version