Tetraodon suvattii

Billeder

(c) Johnny Jensen - Akvariefoto.dk

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Det er meget vigtigt at holde vandet rent og overholde 50% vandskift pr. uge da denne fisk er en meget svinende spiser og har madrester overalt. Derfor producerer den en høj biomasse i forhold til dens størrelse.

Denne fisk skulle være relativ hårdfør og leve længe. Sår heler relativt hurtigt. Hvis det alligevel bliver nødvendigt at medicinere, skal medicin med kobber undgås.

Fisken er normalt venlig overfor dens ejer. Pas alligevel på fingrene når der arbejdes i akvariet. Det kan være nødvendigt at indfange fisken først.

Helst 50 liter pr. fisk. Men ellers så stor som muligt.


Links til informationer i denne artikel:
http://www.wetwebmedia.com/FWSubWebIndex/t_suvattii.htm
http://www.wetwebmedia.com/FWSubWebIndex/t_suvattiifaqs.htm
http://wetwebfotos.com/talk/thread.jsp?forum=91&thread=8676&msRange=15
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hunnen "blæser" sand/grus væk på et givent område, sådan at der bliver en fordybning med "vægge" af grus. Har læst de gerne vil ligge æggene på et mere fast grundlag end sand. Danser rundt om hinanden, hoved mod hale. De puster sig op. Hunnen lægger æggene og hannen svømmer hen over dem.

Yngelpleje
Der er ikke mange der har opdrættet denne art. Æggene er brunlige og så store som knappenålshoveder. Hunnen lægger 100-400 æg pr. gang. Ungerne har blommesæk, men svømmer frit ca. en time efter klækningen. Klækningen foregår over nogle dage. Forældrene ser ikke ud til at være interesseret i ungerne. Men ungerne vil æde hinanden hvis, der ikke er føde nok. Ungerne kan fodres med nyklækket artemia, sørg for der hele tiden er foder til dem. Efter ca. 1,5 måned er de største 1 cm store.

Drægtighed
Æggene klækker over nogle dage, de første observeret efter 8 dage. Ungen svømmer væk fra reden.

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger bimmer (Inaktiv)
Superbruger Carsten From (Inaktiv)
Info
Type
Ferskvand, Diverse

Verdensdel
Asien

Videnskablig beskrevet
Sontirat, 1989

Adfærd
Meget aggressiv overfor andre fisk (ser dem som foder). Kan gå sammen med andre af dens egen art. Evt. nødvendigt med mulighed for hvert deres territorium. I naturen graver de sig ned så kun øjnene er fremme og venter på bytte.

Familie
Tetraodontidae

Biologi
Æglægger. Hannen (én opdrætter siger det er hunnen) vifter over æggene indtil de klækker.

Udseende
Farver
Grå/mørk. En aftegning øverst på hovedet der ligner en pil. Deraf dens ene salgsnavn Arrow Head. Dens mund er aflang, lidt som en grisetryne. Deraf dens andet salgsnavn Pig Nose. Mørke/lyse pletter. Den kan skifte farve alt efter humør og omgivelser.

Form
Kugleformet

Kønsforskel
Kendes ikke

Størrelse
Op til 16 cm.

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
26

Min. pH
6,5

Max. pH
7,5

Min. dH
5

Max. dH
12

Cirkulation
Middel

Belysning
Medium

Niveau
Bund zone

Dekoration
Planter og sand/grus. Sten og rødder er også en mulighed i akvariet. Hvis flere holdes sammen, er det ekstra vigtigt at tænke over indretningen sådan at de mange planter og rødder kan danne territorium sådan at fiskene ikke kan se hinanden fra hver deres territorium.

Biotop
Den findes i Mekong floden og dens bassiner. Den findes kun i ferskvand. Den findes hovedsageligt over mudret bund. Findes også på stenbund. Vandet er rent, konstant strømmende og har et højt iltniveau.

Min. akvarie
100

Foder
Foder:
 • I naturen er den en specialiseret jæger der lever af andre fisk. Den graver sig gerne ned og venter på bytte svømmer forbi. Den spiser alt levende der kan være i dens mund. Derfor er det uklogt at have andre fisk i samme akvarium
 • med mindre de enten er tænkt som foderdyr eller de er meget større end kuglefisken og du ellers sørger for kuglefisken har foder nok. Af frostfoder
 • spiser de f.eks. krebsdyr med og uden skal
 • muslinger
 • blæksprutte og kril. (disse dyr kan også gives levende). Gerne stort frostfoder. Det er vigtigt at træne fisken op til at spise frost foder
 • da du nok ikke kan give dem levende fodder altid. Levende fisk kan blive givet som en ”godbid” en gang imellem. Jeg har ikke set dem spise snegle endnu
 • men det skulle de også kunne gøre. Men har også læst de måske ikke er geret til snegle
 • da de normalt jager hurtigt bevægende dyr.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Karina S. Jensen

  Udskrift venlig version