Julidochromis marlieri

Billeder

J. Marlieri

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Julidochromis Marlieri er en meget spændende cichlide. De er anderledes fra størstedelen af cichlider når man kigger på deres form, farver og måde at svømme på.

Alle Julidochromis arter er "torpedo formede". Når de svømmer rundt i mellem sten er deres bug altid mod den nærmeste solide overflade. Lige meget hva vej den vender. Derfor kommer du tit til at se dine Julidochromiser svømme på de mærkeligste måder... Lodret op og ned, på "ryggen", på siden, osv.

J. Marlieri kræver mange huler og sprækker, så masser af sten er krævet hvis de skal føle sig godt tilpas.

Vil du ha et enkelt par vil jeg anbefale et mindst 80cm langt akvarie(f.eks. 128liter). Så er du sikret yngel :)
Vil du ha mere end et par i dit akvarie kræver det en ret stor balje! Har selv prøvet at have 1.2 i et 325liters tanga akvarie. Den overskydende hun fik tit tæv, også selv om hun ik var i nærheden af parets territorium. Så +300liter og MASSER af sten og klart opbrudte territorier, hvis man vil holde flere par sammen. I mindre akvarier er man sikret et par Marlierier der bor op af sideruden eller i et hjørne med flossede finner. Har jeg set med egne øjne :|

Køb 6-10 ungfisk, lad et par forme sig fra dem og sælg resten fra. Det er meget tydeligt når et par er dannet og det er tid til at fange de andre fisk. 2 fisk -garanteret med god størrelsesforskel- svømmer rundt sammen og tæver alt de kommer i nærheden af.

Et "ægteskab" mellem J. marlieri'er holder hele deres levetid, hvis de har ro i akvariet. Noget der kan splitte paret er hvis man fuldstændig rykker rundt i akvariet, så alle territorier bliver ødelagt. Gør man det risikerer man at ende med en død fisk og en ensom marlieri. Men det kan nu godt lade sig gøre! Bare ryk et par sten om dagen så sku der ik være nogle problemer. Sådan gjorde jeg i hvert fald og det par jeg havde blev aldrig skilt og ynglede flittigt!

Marlierien lever ved klippekysten på dybder mellem 5 og 30 meter. Den er fundet i den nordlige del af søen mellem Kigoma i Tanzania og Cap Tembwe I Zaire, og I den sydlige del fra Chituta Bay i Zambia til Kala i Tanzania.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Når marlierier yngler foregår de i en smal hule, hvor æggene bliver lagt på væg eller loft. Hunnen er den der passer mest på, men hannen hjælper også til.

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Nørgård (Inaktiv)
Bruger nask (Inaktiv)
Bruger humser (Inaktiv)
Bruger mobe31 (Inaktiv)
Superbruger Carsten From (Inaktiv)
Bruger Sponsor dybber
Bruger Watergate
Bruger patrick90 (Inaktiv)
Bruger sowk (Inaktiv)
Bruger TangaThomas
Bruger Akva-Stone (Inaktiv)
Bruger Kasper
Bruger hanjo2525
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
Poll, 1956

Udseende
Størrelse han
10

Størrelse hun
16

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
128

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Alger
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Benjamin

  Udskrift venlig version