Neolamprologus similis

Billeder

Neolamprologus similis

Vis alle billeder

Varianter
Findes i Congo og Tanzania - der kendes ingen varianter
Generel beskrivelse
Neolamprologus similis er en af Tanganyika søens allermindste sneglehuscichlider. Den minder meget om N. multifasciatus, men adskiller sig ved at have tværstriber på hovedet, der mangler på N. multifasciatus. N. similis har også bredere brune tværbånd. Der er ikke nogen ydre kønsforskel udover at hannen er hannen bliver størst.

N. similis lever i de tæpper af tomme sneglehus, der samles hvor strømmen ikke er så kraftig. N. similis danner kolonier på op til 20 individer, der hver har deres eget sneglehus. Når der begynder at blive mangel på sneglehuse i kolonien forlader nogle stykker den, og etablerer en anden koloni længere væk. Denne interessante adfærd kan også iagttages under akvarieforhold. Kolonien ernærer sig af det plankton der driver fordi og de små krebsdyr der uforvarende kommer ind i kolonien. L. similis kan også findes i forbindelse med små stensamlinger og laver da en koloni blandt stenene i stedet for at bruge sneglehuse.

Et akvarium til N. similis behøver ikke være særligt stort og et 60 liters kan gøre det - et sådant akvarium kan rumme en koloni på 10-12 individer. Vil man iagttage den interessante adfærd i forbindelse med udflytning fra kolonien, kræves dog et noget større akvarium.

N. similis er ikke så almindelig i handlen som sin nære slægtning, N. multifasciatus, men er lige så flot, interessant og nem at holde og opdrætte.

Læs artiklen om N. similis andet steds her på siden
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Æglægningen finder sted i hunnens sneglehus og efter at ungerne har været fritsvømmende i ca. 14 dage forlader de hunnens sneglehus og bevæger sig rundt i kolonien. De kan frit tage ophold i hvilket som helst sneglehus, selv dem der i forvejen er optaget af voksne individer.

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Sneglehusleger

Videnskablig beskrevet
Büscher, 1992

Udseende
Størrelse han
4-5

Størrelse hun
3

Varianter
Findes i Congo og Tanzania - der kendes ingen varianter

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
63

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
  • Artemia
  • Cyclops
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Thomas Andersen

    Udskrift venlig version