Telmatochromis brichardi

Billeder

Telmatochromis brichardi Chituta

Vis alle billeder

Varianter
Findes spredt i hele søen - ingen varianter kendes
Generel beskrivelse
Telmatochromis brichardi er en lille slank cichlide, der både lever på klippekysten som huleleger, men også findes og yngler i de store samlinger af sneglehuse, der samler sigr hvor strømmen er svag.

Den ernærer sig både af alger og små krebsdyr og invertebrater, men er også en kendt som en berygtet ægtyv, der med sin lille størrelse sniger sig ind på nogle af de store rovcichliders æg, som f.eks. Lepidiolamprologus elongatus og L. profundicola.

T. brichardi er før den blev videnskabeligt beskrevet blevet solgt i handlen som T. bifrenatus - den rigtige T. bifrenatus er kun blevet eksporteret et få antal gange. T. brichardi kendes fra T. vittatus, der begge har en beige-farvet krop med to sorte længdestriber, ved at være mindre og have et større øjne.

I akvariet er T. brichardi en ganske aggressiv cichlide overfor artsfæller og den holdes derfor bedst parvis i minimum et 85 liters akvarie. T. brichardi passer fint ind i et akvarie med andre hulelegere som eksempelvis N. leleupi og L. caudopunctatus, forudsat at akvariet er større.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Telmatochromis brichardi leger både i sprækker i klipperne og i sneglehuse. Hunnen passer æg og larver, mens hannen forsvarer det ydre revir. Æggene klækker efter 3 dage og er fritsvømmende efter 6 dage.

Antal unger
50

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
Louisy, 1989

Udseende
Størrelse han
7

Størrelse hun
6

Varianter
Findes spredt i hele søen - ingen varianter kendes

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
85

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Alger
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version