Otopharynx lithobates

Billeder

Chinyamwezi Island

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Otopharynx lithobates lever ved Mumbo, Thumbi West, Thumbi East, Chinyamwezi og Zimbawe Rock. Samt langs kysten fra Domwe Island til Monkey Bay.
Alle Otopharynx lithobates arterne lever nu indenfor grænsen af national parken og er beskyttet mod export. Så det burde kun være muligt at købe opdrættede arter.

Den lever kun på dybt vand, mere end 30 meter. Otopharynx lithobates er en hulelevende art. Hannerne ses dog ofte på frit vand.

Otopharynx lithobates er søens skraldespand, da den lever af efterladenskaber fra andre fisk. Den ser især ud til at blive tiltrukket af store maller.

Der bør være masser af sten og huler, og gerne med fint sand, så Otopharynx lithobates har mulighed for at søge efter føde i dette.

Man skal ikke holde denne art sammen med S. fryeri, da de to nemt krydser.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Ynglende hanner skjuler sig i mørke huler, der forsvares mod artsfæller. Legen finder sted inde i hulen, men den kan også gyde udenfor hulen - i hvert fald i akvarier. Drægtige hunner gemmer sig sandsynligvis dybt inde i hulen, da de endnu ikke er observeret. De er mundruger. Hunnen er drægtig i ca. 3 uger.

Antal unger
40

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Skralde (Inaktiv)
Superbruger Tonny Brandt Andersen 01/09-1989 01/09-1989Beskrivelse
Bruger LongOne46 (Inaktiv) 05/07-2012 05/07-2012Beskrivelse
Bruger marginatus (Inaktiv)
Bruger Morten_ 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Info
Type
Cichlider, Malawi - Fritsvømmer

Videnskablig beskrevet
Af Oliver i 1989

Udseende
Farver
Utrolig flot blå metalfarve og den hvide eller gule blis (hos fisk der kommer fra Zimbawe Rock), der kan gå helt nede fra munden og op igennem rygfinnen og ende i halefinnen. Hunnerne har lidt gult i finnerne men er ellers bare grå med 3 sorte prikker på kroppen. Den mest kendte type er nok den art som kommer fra Zimbawe Rock, da denne har den mest fremtrædende gule blis, og det er primært denne variant der er eksporteret.

Størrelse han
16

Størrelse hun
13

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.0

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Hans Jørgen Fihl

    Udskrift venlig version