Dimidiochromis strigatus

Billeder

Generel beskrivelse
Dimidiochromis strigatus ses i Malawisøen mest mellem høj vegetation, hvor den jager på småt yngel andet godt imellem vegetationen. Hér har den også et godt skjul, på grund af dens grønne farve.

D. strigatus minder meget om Dimidiochromis compressiceps. Dog er snuden kortere og munden mere opadvendt på D. striagtus. Samt farverne varierer mellem blå og grøn. Vil man have en Dimidiochromis, som ikke er for aggressiv, bør man vælger D. strigatus.

I Akvarier bør D. strigstus ikke holdes i mindre end 530 liter vand. Den er som oftest en rolig rovcichlide, men ynglende hanner kan være MEGET aggressive og kan let indtage 3/4 af et akvarie. Ligeså kan den i en længere periode, indtage et stort areal i akvariet, hvor ingen andre arter accepteres. D. strigatus tager som regel ikke større fisk, men man bør ikke glemme, at det trods alt ér en rovfisk. Der er set individer på 20 cm. tage mbina i op til 5-6 cm. Derfor: Hold D. strigatus sammen med andre dyr af samme størrelse, eller fisk som ikke kan anses som føde.

Lidt sten (gerne nogle høje opbygninger), nogle valesineria planter er en god dekoration til D. strigatus.

Man bør ikke holde D. strigatus sammen med andre fra Dimidiochromis slægten. Årsagen til dette ér, at de oftest vil gå ind og parre med hinanden indbyrdes, hvilket leder til krydsninger mellem arterne. Som akvarister, er vi ansvarlige for at dette ikke sker.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
D. strigatus vil helst lege mellem nogle høje valesineria planter (Eller anden høj vegetation) men ses også tit lege på et udvalgt sted på sandbunden. Hannen indtager et midlertidig sted på bunden. Hér bygger (graver) han en stor sandbanke/fordybning, hvor han lokker hunnen hen. Alle indtrængende på dette område, bliver jaget væk øjeblikkeligt. Til tider på en meget aggressiv måde. Hunnen går med ungerne i munden i ca. 3 uger, inden de første gang lukkes ud. Herefter passer hun på ungerne de næste 2-3 uger, før hun overlader dem til sig selv.

Antal unger
50-100

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Skralde (Inaktiv)
Superbruger malawi-maker (Inaktiv)
Bruger McWearq 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Info
Type
Cichlider, Malawi - Rovcichlide

Handelsnavn
Haplochromis sunset

Udseende
Farver
Hannen: Metallic grøn med røde/orange finner. Hunnen: Klassisk Dimidiochromis farver, sølvfarvet med en sort stribe kørende igennem hele kroppen.

Størrelse han
25

Størrelse hun
20

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.3

Max. pH
8.5

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Cyclops
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Muslinger
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Dennis Skovdal

  Udskrift venlig version