Aristochromis christyi

Billeder

Aristochromis christyi

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Aristochromis christyi findes over hele søen, og oftest på dybder er 2-10 meter i overgangszonen mellem klipper og sand.

Når at denne rovcichlide skal jage, kigger den kun på byttet med et øje og drejer hovedet 45 grader. Den laver så et ryk med kroppen, byttet kommer i ubalance, og så snupper den hurtig byttet med sin store mund.

Det er en meget klog cichlide, da jeg var med i Malawigruppen på Sjælland, fortalte Arne Hagedorn, hvordan at han havde prøvet at holde fodret fra forskellige sider i akvariet, og Aristochromis christyi lærte hurtigt at den skulle tage fodret fra venstre side i stedet for fra højre side.

I naturen er dens fortrukne føde Mbuna cichlider mellem 3-8 cm.

Lad være med at sætte denne cichlide sammen med nogen som er mindre end den selv, jeg har set den spise en electra der var 2/3 af Aristochromis christyien. Den bør holdes med en han og minimum 2-3 hunner i et akvarium der ikke er mindre end 720 l.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hanner og hunnerne lever hvert for sig, men når at hannen kommer i yngledragt, stopper han med at jage føde, og beskytter et område mellem klipperne. Hunnen opsøger så hans område, og legen finder sted. Hunnen med unger i munden kan man se mellem sten og klippesprækker, hvor at hun skjuler sig. Ungerne bliver passet i ca. 1 mdr. efter at de er sluppet ud af hunnen mund.

Antal unger
50-70

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Malawi - Rovcichlide

Handelsnavn
Papegøje cichlide

Videnskablig beskrevet
Aristochromis christyi blev opdaget første gang af Trewavas i 1935. Den er opkaldt efter Dr. Christy, der arbejde på det Britiske museum, hvor at han stod for en cichlidesamling af 3500 forskellige cichlider.

Udseende
Farver
Hannen får nogle utrolig flotte farver, da jeg i sin tid kun havde set mindre eksemplare af Aristochromis christyi, synes jeg egentlig kun at det var den store papegøje mund som var spændende, men da jeg så så en stor han i min kammerats 800 l. blev jeg noget forbavset over at den kunne have så flotte farver. Den var gul, grøn, rød og blå hen ad kroppen i meget stærke farver. Hunnerne og ungfiskene er bare sølvfarvet med en sort tværstibe.

Størrelse han
30

Størrelse hun
25

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
8.3

Max. pH
8.3

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Hummeræg
 • Krill
 • Muslinger
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben

  Udskrift venlig version