Stigmatochromis woodi

Billeder

Stigmatochromis woodi

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Hovedet er meget stort i forhold til resten af kroppen og den har den karakteriske rovcichlide spidse hoved og slanke krop.

I slutningen af 1980'erne fandt man en art som minder utrolig meget om Stigmatochromis woodi, nemlig Stigmatochromis "Tolae"

Det er en rovcichlide, der jager sit bytte på sandbunden. I akvariet skal den have cichlidesticks og gerne en form for krebsdyr indimellem.

Arten forekommer i hele Malawisøen. Unge individer lever i overgangszonen, men voksne fisk lever ude på de, noget dybere, åbne sandede områder.

Stigmatochromis woodi bør ikke holdes i akvarier på under 720 l., der må gerne være store åbne områder, men også større skjulesteder, hvor at hunnerne kan være i fred, når at de går med unger. Jeg vil anbefale at man holder denne art med 1 han og 2 eller flere hunner.

Jeg har selv 60 stk ungfisk af Stigmatochromis woodi for nogle år tilbage. Og jeg vil sige at de skal være temmelig store, før at man begynder at kan ane farve på hannerne.

Lad være med at holde for små fisk med denne rovcichlide, da den ellers vil se dem som sit bytte.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hanner i yngledrag lever som regel på ca. 25-40 meters dybde. Arten er set helt ned til 70 meters dybde. Men yngler som regel ikke så dybt. Den fortrukne yngledybde for Stigmatochromis woodi er de 25-40 meter, her opholder den sig i nærheden af klipper bygger en meget stor sandrede med en diameter på ca. 1 meter. Hunnerne lokkes hen til reden, og legen finder sted. Mundrungende hunner søger som regel hen imellem klipperne i de sandede områder, hvor at de er set holde sig en flok med andre hunner. Ungerne slippes ud i mellemzonen.

Antal unger
80-100

Info
Type
Cichlider, Malawi - Rovcichlide

Handelsnavn
-

Videnskablig beskrevet
Regan i 1922

Udseende
Farver
Stigmatochromis woodi får et grøn/blåligt metal skær hen ad kroppen. Hunnen er dog bare sølvfarvet med tre sorte pletter.

Størrelse han
25

Størrelse hun
19

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben

    Udskrift venlig version