Placidochromis sp. "johnstoni solo"

Billeder

Generel beskrivelse
Den Kaldes også bare "Solo" eller "Protomelas Thick Bars"

Denne cichlide er en meget stor enspænder og ses næsten kun svømme rundt alene, derfor også navnet "Solo". Selv ved Makonde i Tanzania, hvor at der lever en speciel stor population af Placidochromis sp. "johnstoni solo" er den ikke blevet observeret i fødesøgningsgrupper.

Placidochromis sp. "johnstoni solo" findes over hele Malawisøen, her opsøger den steder, hvor at der er mange snegleskaller og småsten. Men findes også i det områder der er dækket af sand i overgangszonen. Den er set på 10-20 meters dybde.

Hannerne er meget rolige, selv når at de er i yngle dragt. De forsvarer ingen territorium, og yngler for hunnen et vilkårligt sted.

Akvariet bør være på minimum 180 l. Ikke så meget pga. af fiskens aggressivitet, men mere pga. at den har en vis størrelse. Akvariet bør indrettes med sandbund og evt. sneglehuse/skaller og nogle småsten som som man evt. har fundet nede ved stranden. Placidochromis sp. "johnstoni solo" kan sagtens holdes parvis.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne er meget rolige, selv når at de er i yngle dragt. De forsvarer ingen territorium, og yngler for hunnen et vilkårligt sted. Når at hunnen går med unger svømmer hun rundt for sig selv i deres normale omgivelser.

Antal unger
40-50

Info
Type
Cichlider, Malawi - Fritsvømmer

Handelsnavn
-

Udseende
Farver
Placidochromis sp. "johnstoni solo" er brun og hvidstribet med seks bånd i alt. Dette gælder både for hannen og hunnen. Hannen får dog en anelse blå i ansigtet.

Størrelse han
14

Størrelse hun
12

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben

    Udskrift venlig version