Luzonichthys whitleyi

Billeder

Luzonichthys whitleyi

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af levested.
Generel beskrivelse
Da der kun findes meget sparsom viden om denne fisk, derfor har jeg valgt og tage fat i grundreglerne for de andre anthias typer og ønsker man at holde denne meget specielle fisk er det et udgangspunkt ikke en facitliste.Anthias tolererer ikke dårlig vandkvalitet og stress, så derfor bør man vente med denne fisk til man er ovre begynderstadiet i sin saltvands akvaristik. For at få nye fisk til at indtage føde kan det være nødvendigt at fodre med levende eller afskallet artemia til at starte med.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det samme gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab. For at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU.

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Luzonichthys whitleyi

Region
Denne art er den mest udbredte af Luzonichthys arterne. Den forekommer i store dele af både det Indiske ocean og Stillehavet.

Opdager
Smith, 1955

Adfærd
Kendes ikke men formodes at ligge tæt op af de andre anthias.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ukendt

Udseende
Farver
Både hanner og hunner har en spættet orange/rød ryg med en lys/pink bug samt halerod, med klare finner. Hanner og hunner er svære at skelne.

Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og en mere plump næseform. Lange finner, hvor rygfinnen er delt i to, halen er V-formet.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
5-6 cm.

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af levested.

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Når denne fisk sættes i akvariet bør lyset være meget dæmpet. Hvis det er muligt at hæve lysstyrken langsomt, vil fisken nemmere tilpasse sig. De trives i dæmpet belysning da den normalt lever på dybere liggende rev.

Niveau
Hele akvariet.

Dekoration
Denne fisk er yderst sjælden i handlen så derfor er der ikke den store viden at hente om den, men skulle man alligevel få fingre i den, bør den have et akvarium med store huler/udhæng.

Biotop
Rev biotop, ofte på mere åbne rev.

Min. akvarie
400

Foder
Foder:
 • I naturen lever Luzonichthys whitleyi af zooplankton. Foderet bør sandsynligvis være meget varieret for at holde denne fisks smukke farver ved lige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Bør fodres mindst 4 gange dagligt.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version