Pseudanthias hypselosoma

Billeder

Pseudanthias hypselosoma - Maldiverne

Vis alle billeder

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af levested.
Generel beskrivelse
Pseudanthias hypselosoma er en af de mest velegnede anthias arter til akvariehobbyen. Man skal dog være opmærksom på at grundet dens størrelse som fuldvoksen har den brug for et akvarium med god svømmeplads. Anthias har desuden under normale omstændigheder langt nemmere ved at afklimatisere sig til et liv i akvariet når de er mange(en stime i naturen giver det enkelte individ tryghed). Kan man opfylde nedenstående kriterier er man godt på vej til succes med denne utrolig spændende fisk. Anthias tolererer ikke dårlig vandkvalitet og stress, så derfor bør man vente med denne fisk til man er ovre begynderstadiet i sin saltvands akvaristik. For at få nye fisk til at indtage føde kan det være nødvendigt at fodre med levende eller afskallet artemia til at starte med.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det samme gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab. For at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU.

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Pseudanthias hypselosoma

Region
Fra Maldiverne til Samoa, nordpå til Taiwan og Ryukyu øen og sydpå til Great Barrier Reef.

Opdager
Bleeker, 1878

Adfærd
Pseudoanthias hypselosoma er en af de mere hårdføre anthias typer, der samtidig også er ganske rolige i akvariet. For at undgå ballade i akvariet bør man kun holde én anthias art og forsøge ikke at sætte fisk i der er konkurrenter til dens føde eller ligner den meget i farverne.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Hannen er næsten helt orange, med en hvid kant på undersiden af hovedet og en rød plet i rygfinnen.Hunnen er ligesom hannen orange, men med et strejf af lilla på bugen og i halefinnen.

Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og et svagt overbid. Lange finner, hvor hannens rygfinne til tider har en lang forreste finnestråle og en V-formet halefinne med lange fine finnestråler.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
15-17 cm.

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af levested.

Optimale Forhold
Min. temperatur
21

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Hvis det er muligt at hæve lysstyrken langsomt, vil fisken nemmere tilpasse sig. Den kan trives i al slags lys, når den er tilpasset. Når fisken sættes i akvariet skal det være i dæmpet belysning da dette mindsker risikoen for stress

Niveau
Hele akvariet.

Dekoration
Dette er en af de mindre krævende anthias-typer, idet den har en bedre evne til at afklimatisere i et akvarium end så mange af de andre anthias typer. Som de fleste andre anthias har den brug for gode skjulesteder og gerne god svømmeplads.

Biotop
Rev biotop. Ofte rolige laguner og bugte.

Min. akvarie
1000

Foder
Foder:
 • Foderet bør være meget varieret for at holde denne fisk smukke farver ved lige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Bør fodres mindst 2 gange dagligt
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version