Pseudanthias hutomoi

Billeder

Pseudanthias hutomoi

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af fangststed.
Generel beskrivelse
Hvorvidt denne fisk kan tilpasses til akvariet vides ikke, men skulle det en dag være muligt at prøve at holde den i akvariehobbyen er det en god ide at tage udgangspunkt i nogle af de andre dybhavsanthias.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det samme gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab. For at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU.

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Pseudanthias hutomoi

Region
Det cetral vestlige Stillehav, Indonesien og Filippinerne

Opdager
Allen & Burhanuddin, 1976

Adfærd
Pseudanthias hutomoi er en yderst sjælden gæst i akvariehobbyen og derfor har det ikke været muligt at finde alle akvarium nyttige oplysninger. Hvis den en dag skulle optræde i handlen er det nærliggende at tro, den deler adfærd med andre dybhavsanthias som eks. P. ventralis og evt. hawaiinsis.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Pseudanthias hutomoi er svagt orange, med et lyse gult bånd fra øjet og nedover gællelåget.

Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og et svagt overbid. Lange finner, hvor hannens rygfinne til tider har en lang forreste finnestråle og en V-formet halefinne med lange fine finnestråler.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
8-10 cm.

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af fangststed.

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Når denne fisk sættes i akvariet bør lyset være meget dæmpet. Hvis det er muligt at hæve lysstyrken langsomt, vil fisken nemmere tilpasse sig. De trives sandsynligvis bedst i dæmpet belysning da den normalt lever på dybt vand.

Niveau
Hele akvariet - sandsynligvis oftest nær skjul.

Dekoration
Pseudanthias hutomoi lever i naturen på dybt vand(er fanget på dybder over 150 m.) og gør sig derfor bedst i et lidt mørkere dekoreret akvarium. Som alle de andre anthias har Pseudanthias hutomoi sandsynligvis også brug for huler/gemmesteder og god svømmeplads.

Biotop
Rev biotop, mfl.

Min. akvarie
400

Foder
Foder:
 • Foderet bør være meget varieret for at holde denne fisks smukke farver vedlige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Levende zooplankton og afskallet artemia bør tilbydes for overhovedet at få den til at spise. Bør fodres mindst 8 gange dagligt.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version