Pseudanthias hawaiinsis

Billeder

Pseudanthias hawaiiensis - Hun

Vis alle billeder

Varianter
Farverne kan variere en smule alt afhængig af levested.
Generel beskrivelse
Nogle fisk bør blive på revet og dette er en af dem! Vil man alligevel forsøge, så læs nedenstående: Pseudanthias hawaiinsis er en fisk man kun bør eksperimentere med, hvis man mener man er en utrolig dygtig akvarist. Grunden hertil er at den har utrolig svært ved at afklimatisere sig i et akvarium og nemt bliver syg. Hvis man vil forsøge at holde den er det vigtigt at man forsøger at elliminere alle de stressfaktorer man kan komme i tanke om og så lidt flere til inden man sætter den i akvariet og derudover tilegner sig mere viden end det ovenstående formidlede.Da denne fisk er dyr i indkøb er et godt alternativ Pseudanthias ventralis, der minder utrolig meget om Pseudanthias hawaiinsis, men har en større udbredelse og en noget lavere indkøbspris.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det samme gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab, men for at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU. og heller ikke i resten af verden

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Pseudanthias hawaiinsis

Region
Hawaii og Johnston øerne

Opdager
Randall, 1979

Adfærd
Pseudanthias hawaiiensis er utrolig sky af natur og bør gå i et artsakvarie indrettet til den eller et meget stort akvarium med fredelige fisk, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få succes med den.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Pseudanthias hawaiiensis har nogle utrolig flotte og farvestrålende farver. Hannerne har en orangespættet grundfarve, gule aftegninger i hovedet, lyserød/lilla halerod og finnerne varierer fra gul/orange helt over i blåbiolet.Hunnerne er lidt mere dæmpede, men stadig farvestrålende orange/gule.

Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og et svagt overbid. Lange finner og en V-formet halefinne.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
5-7 cm.

Varianter
Farverne kan variere en smule alt afhængig af levested.

Optimale Forhold
Min. temperatur
21

Max. temperatur
24

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Når denne fisk sættes i akvariet bør lyset være meget dæmpet. Hvis det er muligt at hæve lysstyrken langsomt, vil fisken nemmere tilpasse sig. De trives i dæmpet belysning da den normalt lever på dybt vand.

Niveau
Hvis det lykkedes at tilvende den til et liv i fangenskab, vil den være at finde i hele akvariet, men oftest nær dens tilholdssted.

Dekoration
Pseudanthias hawaiiensis lever i naturen ofte på dybt vand(er observeret fra 27 ? 215 m. dybde) og gør sig derfor bedst i et lidt mørkere dekoreret akvarium. Som alle de andre anthias har Pseudanthias hawaiiensis også brug for huler/gemmesteder og god svømmeplads. Hulerne må gerne være større eller evt. være under udhæng i akvariet.

Biotop
Rev biotop. Findes nær huler eller udhæng på revet.

Min. akvarie
1000

Foder
Foder:
 • Foderet bør være meget varieret for at holde denne fisks smukke farver vedlige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Levende zooplankton og afskallet artemia bør tilbydes for overhovedet at få den til at spise. Bør fodres mindst 8 gange dagligt.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version