Pseudanthias bimaculatus

Billeder

Pseudanthias bimaculatus - Indonesien

Vis alle billeder

Varianter
Farverne kan variere en smule, alt afhængig af levested.
Generel beskrivelse
Denne fisk kræver specielle omstændigheder for at trives, men vil gøre sig flot i et dybtvands akvarium.Nedenstående har stor betydning for om man får succes med denne fisk. Anthias tolererer ikke dårlig vandkvalitet og stress, så derfor bør man vente med denne fisk til man er ovre begynderstadiet i sin saltvands akvaristik. For at få nye fisk til at indtage føde kan det være nødvendigt at fodre med levende eller afskallet artemia til at starte med.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det sammen gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab, for at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU.

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Pseudanthias bimaculatus

Region
Indo-vestlige Stillehav, øst Afrika, Maldiverne og Indonesien.

Opdager
Smith, 1955

Adfærd
Pseudanthias bimaculatus er ganske rolige, men bliver meget nemt skræmt.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Grundet denne arts meget store geografiske spredning er der også ganske store farveforskelle fra dens forskellige levesteder. Hannerne varierer fra helt røde til orange/hvide, med finnefarver fra det helt blå over til det helt gule.Hunnerne er normalvis orange, denne nuance variere dog også en del fra sted til sted.

Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og et svagt overbid. Lange finner, hvor hannens rygfinne til tider har en lang forreste finnestråle og en V-formet halefinne.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
9-12 cm.

Varianter
Farverne kan variere en smule, alt afhængig af levested.

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
26

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Lyset i akvariet skal være dæmpet en del, når man sætter denne fisk i akvariet. Dæmpet lys giver mindre stress. Hvis det er muligt at holde denne fisk i medium lys vil det være optimalt, da dette vil give den mindre stressende skyggeindfald i akvariet.

Niveau
I naturen er den at finde fra de midterste vandlag og ned til bunden. I akvariet vil den som oftest befinde sig overalt.

Dekoration
Pseudanthias bimaculatus lever i naturen på dybere vand (30 meter og nedefter) og gør sig derfor bedst i et lidt mørkere dekoreret akvarium. Som alle de andre anthias har Pseudanthias bimaculatus også brug for huler/gemmesteder og god svømmeplads.

Biotop
Rev biotop, mfl.

Min. akvarie
400

Foder
Foder:
 • Foderet bør være meget varieret for at holde denne fisk smukke farver ved lige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Bør fodres mindst 4 gange dagligt.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version