Pseudanthias ventralis

Billeder

Pseudanthias ventralis - Ny Caledonien

Vis alle billeder

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af levested.
Generel beskrivelse
Nogle fisk bør blive på revet og dette er en af dem!

Vil man alligevel forsøge, så læs nedenstående:

Pseudanthias ventralis er en fisk man kun bør eksperimentere med, hvis man mener man er en utrolig dygtig akvarist.
Grunden hertil er at den har utrolig svært ved at afklimatisere sig i et akvarium og nemt bliver syg. Hvis man vil forsøge at holde den er det vigtigt at man forsøger at elliminere alle de stressfaktorer man kan komme i tanke om og så lidt flere til inden man sætter den i akvariet og derudover tilegner sig mere viden end det ovenstående formidlede.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det samme gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab, men for at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU.

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Pseudanthias ventralis

Region
Syd og veslige Stillehav

Opdager
Randall, 1979

Adfærd
Pseudanthias ventralis er utrolig sky af natur og bør gå i en artsakvarie, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få succes med den.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Pseudanthias ventralis er en af de mindste, men samtidig en af de smukkeste i anthias familien. Der findes mange farvevarianter af denne fisk, men i den mest udbredte form er kroppen rød/lilla på undersiden og skifter til gule pletter for så at ende op i en helt gul ryg, hovedet er gult med røde aftegninger og finnerne er gule og røde med blå kantbånd.
Hunnerne er ofte mere ensfarvede


Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og et svagt overbid. Lange finner, hvor hannens rygfinne til tider har en lang forreste finnestråle og en V-formet halefinne med lange fine finnestråler. Denne art er speciel fordi hannens bugfinner ofte er utroligt lange.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
4-6 cm.

Varianter
Farverne kan variere, alt afhængig af levested.

Optimale Forhold
Min. temperatur
26

Max. temperatur
27

Min. pH
8.0

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Når denne fisk sættes i akvariet bør lyset være meget dæmpet. Hvis det er muligt at hæve lysstyrken langsomt, vil fisken nemmere tilpasse sig. De trives i dæmpet belysning da den normalt lever på dybt vand.

Niveau
Hele akvariet - oftest nær skjul.

Dekoration
Pseudanthias ventralis lever i naturen på dybt vand(er observeret på over 100 m. dybde) og gør sig derfor bedst i et lidt mørkere dekoreret akvarium. Som alle de andre anthias har Pseudanthias ventralis også brug for huler/gemmesteder og god svømmeplads.

Biotop
Rev biotop mfl.

Min. akvarie
1000

Foder
Foder:
 • Foderet bør være meget varieret for at holde denne fisks smukke farver vedlige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Levende zooplankton og afskallet artemia bør tilbydes for overhovedet at få den til at spise. Bør fodres mindst 8 gange dagligt.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version