Pseudanthias cooperi

Billeder

Pseudanthias cooperi - Seychellerne

Vis alle billeder

Varianter
Farverne kan variere en smule, alt afhængig af levested.
Generel beskrivelse
Hvis man ønsker at holde dybvands-anthias i sit akvarium er dette en af de typer man bør prøve med. Det anbefales at købe ungfisk, da disse hurtigere tilpasser sig akvariet og oftere har et lavere aggressionsniveau og mindre tendens til stress end voksne individer.Nedenstående bør efterleves, hvis man ønsker succes med disse smukke fisk. Anthias tolererer ikke dårlig vandkvalitet og stress, så derfor bør man vente med denne fisk til man er ovre begynderstadiet i sin saltvands akvaristik. For at få nye fisk til at indtage føde kan det være nødvendigt at fodre med levende eller afskallet artemia til at starte med.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det sammen gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab, for at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU.

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Pseudanthias cooperi

Region
Det indocentrale stillehav: Østafrika til Samoa og Lineøerne, nord op til Japan og syd ned til Great Barrier Reef, Palau, Marshall og Marina øerne i Micronesien.

Opdager
Regan, 1902

Adfærd
Pseudanthias cooperi er rolig overfor de fleste andre fisk, man bør dog undgå at sammensætte den med andre anthias typer da dette fører til en meget territorial adfærd. Den bør desuden gå sammen med rolige fisk.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Grundet denne arts meget store geografiske spredning er der også ganske store farveforskelle fra dens forskellige levesteder. Hannerne varierer fra blå/grønne med røde finner til røde med røde finner. En af de få ting de har til fælles når det gælder farver er at hovedet fra øjet og ned af altid er hvidt.
Hunnerne har oftest en lys bug og en orange ryg.

Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og et svagt overbid. Lange finner, hvor hannens rygfinne til tider har en lang forreste finnestråle og en V-formet halefinne med lange fine finnestråler.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
9-12 cm.

Varianter
Farverne kan variere en smule, alt afhængig af levested.

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Hvis det er muligt at hæve lysstyrken langsomt, vil fisken nemmere tilpasse sig. Når fisken sættes i akvariet skal det være i dæmpet belysning da dette mindsker risikoen for stress.Lyset bør ikke være alt for kraftigt da denne fisk normalvis lever på de dybere steder på revet, kraftigt lys giver flere skyggeindfald, der kan skræmme denne fisk.

Niveau
I naturen er den at finde fra de midterste vandlag og ned til bunden. I akvariet vil den som oftest befinde sig overalt.

Dekoration
Pseudanthias cooperi har brug for gode skjulesteder og gerne masser af svømmeplads. Hvis det er muligt at indrette akvariet med terrasser er det muligt at man vil opnå en mere naturlig adfærd fra fisken.

Biotop
Rev biotop, her lever de nær/på revner og hylder i/på revet.

Min. akvarie
400

Foder
Foder:
 • Foderet bør være meget varieret for at holde denne fisk smukke farver ved lige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Bør fodres mindst 4 gange dagligt.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version