Pseudanthias bartlettorum

Billeder

Pseudanthias bartlettorum - Fanning Øen

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Pseudanthias bartlettorum er en af de nemmerer anthias typer, da den oftest har en god evne til at afklimatisere sig. Nedenstående har dog stadig stor betydning.
Anthias tolererer ikke dårlig vandkvalitet og stress, så derfor bør man vente med denne fisk til man er ovre begynderstadiet i sin saltvands akvaristik.
For at få nye fisk til at indtage føde kan det være nødvendigt at fodre med levende eller afskallet artemia til at starte med.

Kilder: Marine Fishes, af Scott W. Micael, litteratur af: Randall, John E. mfl.
Yngleadfærd
Yngelpleje
Hvis man skulle være så heldig at opleve en parring i akvariet, kræver det, at man har et meget sterilt akvarium at klække æggene i, for at der ikke går svamp i dem, og for at de ikke bliver spist af de andre fisk.

Ynglebiologi
Æglægning foregår pelagisk og det sammen gør befrugtningen.

Drægtighed
De fritflydende æg kan være måneder om at komme videre fra plankton-stadiet. Dette afhænger af temperatur, dagslystimer og fodermængde.

Leg
Anthias er opdrættet i fangenskab, for at det skal lykkedes kræves der sublime vandforhold, stærk cirkulation, minimale stressfaktorer og masser af plads.

Førstegangs opdræt i DK
Ikke opdrættet ifølge DAU.

Info
Type
Saltvand, Fisk - Anthias

Artsnavn
Pseudanthias bartlettorum

Region
Det vestlige Stillehav

Opdager
Randall og Lubbock, 1981

Adfærd
Nemanthias carberryi er en meget rolige fisk, der dog nemt bliver skræmt, så man bør tænke over, hvor man placerer akvariet. Hannen er desuden aggressiv overfor andre anthias hanner.

Familie
Serranidae

Reefsafe
Ja

Udseende
Farver
Hannen er svagt lilla på bugen samt bug/gatfinnerne og gul/orange på ryggen samt rygfinnen og videre ud over halen, de yderste finnestråler på halen er lilla.. I hovedet har den en gul streg, der går fra munden og ned til bugfinnerne. Dens pupiller er oftest grønne.
Hunnerne er helt orange.


Form
Torpedoformet, med øjnene langt fremme og et svagt overbid. Lange finner og en V-formet halefinne.

Kønsforskel
Anthias er hermafroditter, dvs. når hannen i en stime dør bliver den største hun til en han. Alle anthias er født som hunner.

Størrelse
6-9 cm.

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
28

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. KH
8

Max. KH
12

Belysning
Hvis det er muligt at hæve lysstyrken langsomt, vil fisken nemmere tilpasse sig. Den kan trives i al slags lys, når den er tilpasset.

Niveau
I naturen er den at finde fra de midterste vandlag og ned til bunden. I akvariet vil den som oftest befinde sig fra midten og op mod overfladen.

Dekoration
Nemanthias carberryi har brug for et akvarium med masser af gemmesteder og ikke alt for aggressive beboerer. Nemanthias carberryi bliver nemt skræmt og klarer sig bedst, hvis den/de kommer i akvariet før de andre fisk. Et akvarium med masser af svømmeplads i de øverste vandlag er at foretrække.

Biotop
Rev biotop

Min. akvarie
200

Foder
Foder:
 • Foderet bør være meget varieret for at holde denne fisk smukke farver ved lige. Det kan bestå af zooplankton
 • vitaminberigede rejer
 • mysis
 • artemia
 • afskallet artemia og frostfoder. Bør fodres mindst 4 gange dagligt.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Hans Christian Witt Konge

  Udskrift venlig version