Profil - paw

Navn :     Paw Andersen
Bopæl : København SV
By : 2450 København SV
Oprettet: 01/10-2007 18:38 01/10-2007 18:38
Sidst aktiv: 29/10-2014 13:58 29/10-2014 13:58
Antal login: 949 gange
Antal indlæg: 144 indlæg
Omkring : Malleopdrættet er lukket ned for en periode..

----
Velkommen til vores profil,

Vi har 2000L vand på 3. sal - og syv, ni, tretten, gulvet og akvarierne holder endnu ;)

Vi har en stor malleopdrætsreol, som vi i efteråret 2006 byggede om til at køre på centralt biofilter med automatisk vandskift og overløb direkte til kloak. Det har vi bestemt ikke fortrudt. Vi har fået en supergod vandkvalitet, nemt ved vandskift og rengøring, samt ingen akvarier som løber over ved vandskift :)

Akvarierne er hovedsagligt fyldt med opdræt af flotte Hypancistrus sp. (L-maller), men også et 530L akvarie med vf scalare og lidt forskellige selskabsfisk.

Hypancistrus sp. har vi valgt at holde og opdrætte, først og fremmest fordi de er flotte, og samtidig ikke bliver for store til et alm. selskabsakvarie (10-14 cm alt efter art). De er desuden rolige maller. De grisser ikke noget nær hvad de herbivore maller kan præstere. De spiser ikke planterne i akvariet. De er ikke svære at holde og evt. opdrætte.

Du er altid velkommen til at henvende dig hvis du har lyst at aftage noget af vores flotte Hypancistrus yngel (L46, L66, L201, L260, L270). Vi har ofte yngel af L66, L134, L183, L201, L260 og L270, samt nu og da også yngel af L46. Det er sunde og velfodrede fisk i størrelsen 3,5-6cm. Vi har også ofte overskud af Anatome helena, Corydoras sterbai, RCS rejer og endlers guppy.

Se også vores homepage: Eksternt link www.L46.dk

Skriver også lidt i blog'en nu og da (læs fx. om vores fantastiske Amazonrejse i 2006) - se nedenfor...

Mvh Paw
--

Lidt fotos af nogle af vores L-maller (ps! klik på billederne for at forstørre):


L66, L260 og L270 (Hypancistrus sp.)


L260 (Hypancistrus sp.)


L260 (Hypancistrus sp.)


L66 (Hypancistrus sp.)


L66 (Hypancistrus sp.)


L46 (Hypancistrus zebra)


L183 (Ancistrus dolichopterus)


L134 (Peckoltia sp.)


L201 (Hypancistrus sp.)

--

Blog'en...

--
L183 - Ancistrus dolichopterus - julen 2010:
-
Det er efterhånden en lille håndfuld år siden vi anskaffede en flot ynglegruppe L183. Der gik små to år før vi fik succes med opdræt af denne flotte malle. Siden da har der konstant været yngel i anlægget. Lidt forsuring af vandet, og ikke for høje temperaturer har motiveret forældregruppen til at være produktive. Ynglen har en særdeles attraktiv farvedragt - kulsorte med nærmest selvlysende hvide prikker og hvid kant på hale og rygfinne.
--

--
L201 - Hypancistrus sp. - efterår 2008:
-
Så kom der en ny flot malle ind i avlsreolen - L201. Den er som de andre Hypancistrus sp. en lille malle. Den er sort med fine hvide prikker, hvor de andre Hypancistrus sp. vi har er med linerede mønstre. Så er det bare at vente på æg i hulen :-)

Forår 2010: Så er der flotte L201 i ynglehulen.
--

--
L46 - Zebramallerne - forår 2007:
-
Vores zebramaller (L46, Hypancistrus zebra) har siden anskaffelsen været adskilt i 4 ynglegrupper. Ynglen fra de 4 grupper er ligeledes holdt adskilt. Tanken er at der på sigt kan krydses mellem de 4 gruppers yngel, som da er genetisk ubeslægtede (som kryds af vf). Der er jævnligt også lidt frasalg af L46 - så har det interesse er du velkommen til at kontakte os. Det hid til største kuld fik vi i vinter, et kuld på 17 zebramalleunger. Normalt er kuldene på 8-12 unger, men afhænger også en del af hvor store forældremallerne er.

Se vores hjemmeside: Eksternt link www.L46.dk
--

--
L134 - April 2007:
-
Vores L134 (Peckoltia sp.) som vi kun har haft i kort tid har allerede haft æg - og spist dem igen :) Men det skal nok komme, og ellers må de have lidt hjælp til pasning og klækning. En uerfaren han kan også have svært ved at finde ud af befrugtningens kunst - det må han jo så selv finde ud af - men øvelse gør jo mester :)

Endlersguppyerne har fået en del yngel på det seneste. Specielt for endlers guppyerne er at de ikke spiser deres yngel, som den almindelige guppy ofte gør, så det er ikke nødvendigt at tage hunnerne fra i ynglekasser - med mindre man ønsker at forædle sine endlers guppyer...
--

--
L174 - vinter 2007:
-
Da vi var på Amazonrejse i september 2006 hjembragte vi en del fisk. Bl.a. en lille flok L174 (Hypancistrus sp.). De har nu fået deres første kuld yngel. Det er en langsomtvoksende malle, som ikke bliver ret stor (10-11cm som udvokset), så der går et godt stykke tid før der er yngel klar til at komme videre til andre akvarister. Det er en fornøjelse at opdrætte fisk man selv har bragt hjem.
--

--
Amazonrejsen - September 2006:
-
Vi har været på en fantastisk Amazon-rejse i september 2006, hvor vi med vores ekspeditionsleder, Heiko Bleher, og 9 andre danske akvarister hyrede en floddamper og drog på opdagelse dybt ind i junglen for at finde nye fiskearter. Det blev rent faktisk til opdagelse af en ny cichlide underart, samt en formodentlig ny neon underart - i hvertfald geografisk langt fra neons normalle udbredelse. Det var en enorm oplevelse at se vores akvariefisk i deres naturlige habitat, og selvfølgelig eventyret at være langt inde i Amazonas regnskov. Øksefisk, scalare, apistogramma, geophagus, L-maller, rokker, arowana og mange flere i et utal. Der til alle de spændende andre dyr, planter og lokalbefolkningen af indianer og flodfolk. Der må simpelthen spares op til en sådan rejse igen!!

Jeg holder gerne foredrag om amazonrejsen (1-1½ time). Foredraget med flotte fotos omhandler det at arrangere en Amazon ekspedition, flodbåden, fangstmetoder, fisk, lidt lokalkolorit og den fantastiske mangfoldige natur. Her er link til en tråd hvor jeg har holdt foredrag: Internt link http://akvariesiden.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=680560
--

--
Reol og centralfilter - Sommer/efterår 2006:
-
Så er der sket lidt nyt igen. Vi har sat en ny reol op med 1000L vand. Reolen køre på centralfilter og er desuden koblet til et 530L discusakvarie. Reolen indeholder 8 akvarier med malleopdræt (Hypancistrus sp).

Det har været spændende at bygge centralfiltre til reolerne og betydeligt nemmere i forhold til den daglige pasning, samt en meget stabil og god vandkvalitet.

Vi har nu ca. 2000L vand på 3. sal ;o)
--


Mallehuler (sorte og brune)

--

Diverse fra "den gamle" Akvariesiden.dk...

Akvategn - bronze:
Ja! (Se test)
1 forsøg, 0 fejl - tid: 00:18:49

Akvategn - sølv
Ja! (Se test)
1 forsøg, 2 fejl - tid: 01:10:08

--


Brugerens akvarier
Titel:Beskrivelse:Type:Liter:Oprettet:
Debatforum - Senest oprettede
Brugeren har ikke oprettet indlæg
Akvategn
Akvategn Bestået Dato Tidsforbrug Point
Bronze akvategn Nej --- --- ---
Sølv akvategn Nej --- --- ---
Plante test Nej --- --- ---

 

Gå til testen

 

Brugerens annoncer