Profil - theill

Navn :     Jesper Theill
Bopæl : Lynge
By : 3540 Lynge
Oprettet: 08/10-2008 09:38 08/10-2008 09:38
Sidst aktiv: 04/10-2018 21:16 04/10-2018 21:16
Antal login: 2281 gange
Antal indlæg: 504 indlæg
Omkring : Har en lang "karriere" inden for malawier, specielt fritsvømmere. Startede for første gang helt tilbage i '88.
Har i øjeblikket en enkelt stor balje på 960l, et 325l til opfodring af ynglel og et lille 63l til spyttebakke eller behandling.
Hygger mig ellers med at udvikle høreapparater, en hulens masse sport og så selvfølgelig den gode tid med familien.
Har du spørgsmål eller kommentarer skriv gerne til mig via PB eller pr. mail: jesper.theill@mail.dk

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13/10'17
Så blev det store 960l solgt og jeg er officielt ude af malawi-verdenen. Det er lidt vemodigt, men også spændende, da jeg har kastet mig over saltvandet. Måske kommer jeg tilbage til malawi'er en dag igen, man ved aldrig :-)
Holder profilen åben for at følge lidt med herinde og svarer gerne på spørgsmål.
God vind til alle jer skønne malawi-folk.

7/10'14
Endelig er mine C. geertsi ved at vise noget farve. De er temmelig langt tid om det, men tålmodighed lønner sig som sædvanlig.

Også resten af flokken viser fine farver. Her A. beanschi, P. steveni eastern og O sp. Torpedo blue.


15/4'14
Uha, nu er 960'eren for alvor ved at være på plads. Filtrene spiller bare og sørger for absolut minimal vedligehold og krystal klart vand. Fiskene stortrives og farverne er for alvor ved at komme frem. Inden for de næste 2-4 måneder skal der trimmes lidt i besætningen for at der ikke bliver pladsproblemer.
Her er et par friske billeder:

Akvariet

Protomelas similis, Protomelas steveni eastern, otopharynx sp. torpedo blue

9/11'13
Så har det nye setup rundet de 5 måneder og der er ved at komme god farve på nogle af beboerne. Mine vf Aulonocara baenschier trives og den dominerende er ved at spille op til hunnerne. Protomelas similis har lavet unger flere gange nu og ligner efterhånden en veltilpas herre. Endelig er molaen også godt gang med at yngle. Ham og similisen har deres uoverensstemmelser om hvem der styrer, men da der er plads nok, giver det blot flottere farver :-)

Desværre går det ikke så godt med min tiger Nkanda. Han er ikke helt på toppen og bliver nemt ramt af småsygdomme. Heldigvis nåede han at yngle med hunnen, så jeg har 6 fine små unger på 3 cm gående til at overtage hans plads.

20/6'13
Et billede af min nyeste fisk: Protomelas fenestratus tiger Nkanda. Har købt ham privat, hvor han havde det lidt hårdt hos en flok mbunaer. Håber på at få ham på ret køl, så han viser sin smukke dragt
Opdatering 19/7 - det går fremad med ham :-)


7/6'13
Yahaaaaa, så er den nye opsætning af 960'eren klar. De små fisk er kommet over i og nu er det bare at følge dem vokse op og blive flotte :-)
Sådan ser det ud lige efter de første fisk er kommet i:

Se her hvordan det hele er lavet:
Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=1530046

15/5'13
Alle store rovfisk er nu afleveret og den store balje står tom. Jer er gået i gang med at fjerne de gamle flamingoklipper jeg i sin tid limede i med silicone. Manner - de sidder godt fast......
Den nye baggrund er klar til at komme i, så der er bare det kedelige arbejde med rengøren tilbage...

17/4'13
Så er omlægningen fra rov tilbage til fritsvømmer/sandsild godt igang. Blev træt af de store og noget voldsomme fisk eftersom der konstant er en som yngler og jager resten over på de sidste 25% af akvariet. Bliver lidt stressende at se på i længden.
Har derfor indkøbt en stribe unger af C. Geertsi, O. sp. "torpedo blue" og P. similis. De skal suppleres med et par af mine egne T. placodon og forhåbentlig en flok A. baenschi. Alle ungerne går nu i mit 325 og venter på at jeg får solgt ud af de store i 960'eren og får lavet en ny fin Makamake baggrund til dem.

11/3'13
Efter en lang pause fra opdrættergerningen har jeg igen nappet unger op af 960'erens hunner. Denne gang blev det til godt 60 T. placodon og 60 P. spilonotus. De er i første omgang røget i spyttebakken og skal over i 325'eren når den er kørt i stilling om en uges tid. Godt gået af de to hunner at de kunne have hver 60 velskabte under i munden - de er ret imponerende.
Derudover er min P. ornatus ved at få god farve, bliver sjovt at se hvad det ender med!


4/11'12
Så er der sket lidt mere. Har fået fat i en lille flok Protomelas spilonotus og nogle Protomelas ornatus. Min Mylochromis gracilis er forsøgt exporteret til et andet akvarie for at få mere ro, men han klarede desværre ikke.
Et par billeder:
Protomelas spilonotus og Protomelas ornatus:


Fossorochromis rostratus, Nimbochromis venustus og Dimidiochromis compressiceps:
1/10'12
Tjaaaeee, så gik der lige et år... Rovfiskene i 960'eren er ved at være fint store og har godt med farve nu. Desværre blev jeg ramt af en gang sot, som udryddede mine holotaeniaer - møg ærgerligt! Efterfølgende har jeg afskaffet johanni'erne da de var alt for dominerende til trods for deres ringe størrelse i forhold til rovfiskene. Skræmmende at se en 9 cm johanni stjæle æg under yngel fra en 16 cm venustus...
Derudover har det ramt mine gracilis ret hårdt at de ikke længere er dominerende i akvariet, hvorefter hannen helt har smidt sine smukke farver og er nu kun en skygge af sig selv. Tror jeg er nødt til at sælge ham, så han kan komme oven på igen.

30/10'11
Så blev det tid til at lukke mit 325'er ned. Der var ikke helt tid nok til at passe det ordentligt, så jeg følte ikke det var forsvarligt at have det kørende.
Nu koncentrerer jeg mig udelukkende om mit 960'er, hvor mine rovfisk er ved at vokse sig store og flotte :-)

26/08'11

Så er rov/mbuna akvariet færdigt. Mine to fundvoksne rov-par: S. fryeri og M. gracilis har fået selvskab af flokke af ungfisk - N. venustus, T. holotenia, D. compressiceps og rostratus. Herudover en lille flok M. johanni, som forhåbentlig kan overleve imellem klippestykkerne og lave unger til fornøjelse for rovbasserne. Nu skal de bare vokse op og der skal udskilles par.
De nye sten i enden savner også en del alger, så der er lidt ekstra lys på den kommende tid.

05/08'11
Så skete det: Næsten alle mine fine fritsvømmere har fået nye hjem hos nye ejere og jeg har kastet mig over en rov/mbuna prøve.
Jeg vil se om det kan lade sig gøre at have en lille flok johanni'er gående sammen med nogle rovbasser i mit 960'er. Har indkøbt 8 stk johanni, 5 stk fossorochromis rostratus (ja - det er jo en sandsild, men den er stor...), 6 stk venustus. Dertil skal der lidt compressiceps senere og mine mylochromis gracilis og s. fryeri. Bliver spændende om det går :-)


25/07'11
Uha, det er lang siden jeg har opdateret min profil. Der er nu heller ikke sket noget særligt. Men nu skal der sælges ud af de "små" som efterhånden er blevet store og der skal noget nyt i den lille balje. Se bunden af profilen hvis du er interesseret i at købe nogle fisk

23/05'10
Endelig, mine sidste to ikke udfarvede arter, Mylochromis gracilis og Placidochromis milomo har nu fundet farveladen og er nu blevet malet. De er sgu' da for lækre!!


09/03'10
Så er der ved at komme mere form over ynglen i mit 325'er. Samtidig er akvariet ved for alvor at falde på plads og baggrunden er efterhånden rigtig flot med algerne på. Jeg er utrolig spændt på at se specielt mine Steveni Imperial'er vokse op.


Og så lige lidt nye billeder af mine farvoritter i den store balje:
Den altid smukke aulonocara baenschi og den rolige hærskeri akvariet: Copadichromis trewavasae, Lupingo


Den nye scaeinochromis fryeri, nu i fuld farvepragt,og til sidst den dominerende Placidochromis milomo, som er ved at få synlig farve - en sjov fætter ;-)


02/01'10
En kort Update:
Mistede desværre min P. steveni imperial han. Han fik nogle mærkelige sår på siden af kroppen som jeg ikke kunne få til at forsvinde. Efter 2 måneders kamp i karantæne måtte han bukke under. Godt jeg har en flok unger af ham, så jeg kan få denne smukke fisk tilbage i den store tank om nogle måneder!

30/10'09
Så lykkedes det endelig at få unger fra min vildtfangede Protomelas Steveni imperial, Chimate. Glæder mig vildt til at se dem vokse op og se hvor meget farve de får når de bliver store. Meeennn der går jo nok lige en rum tid......

25/8 '09
Så er der kommet endnu et akvarie til: Et 325l til at få ynglen op i fuld størrelse. Samtidig er der ryddet lidt ud i den store tank - der var vist blevet lidt tæt befolket. P. Steveni taiwan og N. purpurrans er røget ud og bestanden af M. gracilis er halveret. Det har givet plads til en C. borleyi trio, så der nu er 3.3 af dem. Har givet fantastisk ro i akvariet.
Billede af den nye 325l:22/6 '09
Så kom der 7 Placidochromis milomo ungfisk i baljen, tak til JESPER HERMANSEN. Han fik så mit Lethrinops lethrinus par i bytte, håber de kommer til at trives bedre hos ham.

Og så lige et par billeder af mine Borleyi'er som spiller op til dans.... De er sgu svære ikke at holde af :-)

30/4 '09
Tog lige et godt billede af min unge Aulonocara baenschi han. Selvom han endnu kun er ca. 8 cm er der fuld knald på farven :-)


14/4 '09
Så er der for alvor ved at ske noget med min Protomelas Steveni Imperial Chimate. En fantastisk flot proto, som endnu udvikler sig!1/1 '09
Lidt opdatering med billeder:
Har lige købt 2 par VF fra CC: Copadichromis Trewavasae og Protomelas Steveni Imperial Chimate. Her er et par billeder. Forventer meget af Proto'en - ser allerede godt ud ;-)

Og så lige et par billeder af de "gamle" En utrolig smuk Lethrinops lethrinus og en ung Mylochromis gracilis, jeg også forventer mig en del af ;-)


Brugerens akvarier
Titel:Beskrivelse:Type:Liter:Oprettet:
Spyttebakke Blot lidt unger for sjov Opfodringsakvarium63 08/10-2008 16:19 08/10-2008 16:19
Minirev sand/klippe Malawi Klippe biotop325 12/07-2009 19:17 12/07-2009 19:17
Har billede Rev'et i Lynge Overgangszone, klipper og sand Malawi Andet960 07/08-2011 09:39 07/08-2011 09:39
Arts liste
Navn   ? Beskrivelse Akvarium
Aulonocara baenschi VF 1 1 Nkomo reef 2012 Rev'et i Lynge
Copadichromis geertsi F1 2 2 Gome Rev'et i Lynge
Lethrinops albus F1 2 1 Kande Rev'et i Lynge
Otopharynx heterodon F1 1 1 "big spot", Mpombo Rev'et i Lynge
Protomelas fenestratus FX 1 1 6 Yellow tiger, Nkanda, fra 20/8 2013 Rev'et i Lynge
Protomelas taeniolatus F1 1 1 Namelenje Rev'et i Lynge
Sciaenochromis fryeri F1 1 1 Rev'et i Lynge
Debatforum - Senest oprettede
Emne Tid Forum
LED controller TC420 (7) 24/10-2016 22:24 24/10-2016 22:24 Akvariesiden.dk - Teknik og udstyr Teknik og udstyr
Hvad er dine ønskefisk?? (8) 16/06-2016 09:04 16/06-2016 09:04 Cichlider - Afrika - Malawi - Generelt Malawi - Generelt
Endelig farve på L. red cap, Mazinzi (7) 18/05-2015 12:20 18/05-2015 12:20 Cichlider - Afrika - Malawi - Sandsild Malawi - Sandsild
Fisketransport fra Rosendal til Københand/Nor... (0) 30/12-2014 18:35 30/12-2014 18:35 Siden - Cichlids Offtopic Cichlids Offtopic
Regnvand til malawi'er (3) 17/06-2014 11:49 17/06-2014 11:49 Cichlider - Afrika - Malawi - Generelt Malawi - Generelt
A. beaenschi - min favorit i ynglehumør (13) 27/05-2014 21:42 27/05-2014 21:42 Cichlider - Afrika - Malawi - Aulonocara Malawi - Aulonocara
Fisk i flyver fra Stockholm - hvordan? (3) 07/05-2014 14:20 07/05-2014 14:20 Siden - Cichlids Offtopic Cichlids Offtopic
Mbuna bortgives idag (1) 21/04-2014 11:51 21/04-2014 11:51 Cichlider - Afrika - Malawi - Mbuna Malawi - Mbuna
Forbedring af søgefunktion (1) 04/12-2013 10:54 04/12-2013 10:54 Siden - Ideer til Cichlids Ideer til Cichlids
"sunriser" system til LED - forsvundet tråd (4) 04/12-2013 10:50 04/12-2013 10:50 Akvariesiden.dk - Teknik og udstyr Teknik og udstyr
Ny opsætning i 960l balje. Fra A til Z.... (32) 07/06-2013 11:00 07/06-2013 11:00 Cichlider - Andet - Mit Akvarium Mit Akvarium
Protomelas arter fra Gome (0) 03/06-2013 15:14 03/06-2013 15:14 Cichlider - Afrika - Malawi - Fritsvømmer Malawi - Fritsvømmer
Invendig UV-lampe (5) 18/04-2013 11:58 18/04-2013 11:58 Akvariesiden.dk - Teknik og udstyr Teknik og udstyr
Så skete det igen - masser af unger :-) (2) 12/03-2013 20:51 12/03-2013 20:51 Cichlider - Afrika - Malawi - Fritsvømmer Malawi - Fritsvømmer
Superflot Beanschi (7) 26/10-2010 20:25 26/10-2010 20:25 Cichlider - Afrika - Malawi - Aulonocara Malawi - Aulonocara
Hehe; Canon eos 550D er sjovt at lege med :-... (6) 26/07-2010 20:50 26/07-2010 20:50 Siden - Akvarie Fotografering Akvarie Fotografering
Mylo. Gracilis i fuld ornat - den er da for s... (12) 23/05-2010 16:51 23/05-2010 16:51 Cichlider - Afrika - Malawi - Rovcichlider Malawi - Rovcichlider
VF Protomelas hun forsvarer unger (7) 14/01-2010 21:23 14/01-2010 21:23 Cichlider - Afrika - Malawi - Fritsvømmer Malawi - Fritsvømmer
Lange bugfinner på VF C. Borleyi (2) 02/01-2010 13:44 02/01-2010 13:44 Cichlider - Afrika - Malawi - Fritsvømmer Malawi - Fritsvømmer
Kan malawi'er blive stresset af for lidt søvn (1) 10/12-2009 22:44 10/12-2009 22:44 Cichlider - Afrika - Malawi - Generelt Malawi - Generelt
Akvategn
Akvategn Bestået Dato Tidsforbrug Point
Bronze akvategn Nej --- --- ---
Sølv akvategn Nej --- --- ---
Plante test Nej --- --- ---

 

Gå til testen

 

Brugerens annoncer