Apistogramma agassizii

Indsendt af Robot den ons, 07/18/2007 - 15:23
Synonymer
Agassizis dværgcichlide, regnbuecichlide.,
Generel beskrivelse
Denne dværgcichlide kommer fra sydamerika, hvor den kan findes i Amazonasfloden, og de små bifloder i og omkring den. Den lever på lavt vand, og lever her af insekter og små dyr. De er altså kødædende. De lader planter i akvariet være i fred, men har godt af noget grøntfoder fra tid til anden.

Som de fleste andre dværgcichlider vil denne gerne have et godt beplantet akvarium med en masse små huler. Rødder er rigtig gode i akvariet da de er med til at sænke pH værdien. Desuden er der tale om en sky fisk, og derfor bliver den en del mere tryg ved at have mange skjulesteder.

Denne fisk befinder sig mest i den nedre zone i akvariet, og man bør have dette i baghovedet når man holder denne art i selskabsakvariet. Fisk i andre zoner i akvariet er den som regel ligeglad med, dog bør man ikke holde den med at for livlige og/eller agressive arter, da den så vil blive mere sky.

De kræver trods deres beskedne størrelse et relativt stort akvarium, da de ofte er meget aggressive omkring legeperioderne. Overfor andre fisk er de ikke aggressive, og egner sig godt til selskabsakvariet. Hvis akvariet et stort nok og har gemmesteder nok er deres agressivitet dog ikke noget problem. Flere hanner kræver dog et raltivt stort akvarie, da hannerne vil forsvare deres territorier voldsomt.

Desuden graver de stort set ikke. De kan gå i almindeligt vanhanevand uden problemer, men blødt vand er et must for at få nogle af varianterne til at yngle, da mange æg ellers ikke vil klække.

Hannernes finner er mere spidse end hunnernes, og hunner bliver meget mindre end hannerne, kun ca. halvt så store. Det gør det nemt at kende forskel på hanner og hunner, størrelsen, finnepragten og farverne adskiller sig meget fra hinanden.

Denne art er ret almindelig i handelen herhjemme, og de koster heller ikke det helt store. Dog kan man oftest købe et par for x antal kroner. Dette er en dårlig ide medmindre der er et par som allerede er dannet, da man ellers ikke kan være sikker på, at man kommer hjem med to fisk som kan sammen. Det er bedre at købe en han (eller to, hvis akvariet er stort nok) og et par hunner pr. han. På denne måde kan de selv danne par eller måske endda trioer. Så kan man senere sælge de fisk, som er udenfor et par eller en trio. På denne måde får man de bedste par, og chancen for at få dem til at lege er en del større.
Yngleadfærd
Antal unger
300
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Fakta
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Videnskablig beskrevet
Steindachner, 1875
Udseende
Farver
På grund af de mange forskellige farvevarianter, kan denne fisk have uendeligt mange farver. Oftest er de gule, eller orange/røde.
Varianter
Blue, double red, single red, gold, red-gold, orange-tail, rio Madeira, triple-red, Iquitos, red-tail, east red-tail, Hüser red-tail, santarem, whitetail, cf. tefe, tefe red-tail, belem, bluetail.
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
85
Min. pH
5.5
Min. temperatur
22
Billede
Apistogramma agassizii
Apistogramma agassizii
Apistogramma agassizii
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
85
Min. pH
5.5
Min. temperatur
22