Apistogramma ortmanni

Indsendt af Robot den ons, 07/18/2007 - 15:23
Generel beskrivelse
Denne dværgcichlide kommer fra det østlige Venezuela, British Guyana til Corantijnområdet i Surinam.

Den er gylden/brun og har et meget flot skinnende skær. Desuden har den en meget tydeligt sort længdestribe ned langs hele kroppen, samt en prik lige bag haleroden. Den har en stribe gennem øjet. De spidse finner gør denne ellers farveløse fisk meget flot. Halefinnen er afrundet.

Denne fisk graver ikke, eller kun ganske lidt. De elsker blødt vand, derfor er det en god idé at have nogle rødder i akvariet. Desuden skal der være mange planter og huler. Så føler de sig mere sikre.

Det vigtigste i akvariet er dog bundarealet. De opholder sig mest i bundzonen af akvariet, og hvis der skal være plads til at de kan danne et godt revir skal der være naturlige afgrænsninger. En rod som ligger en smule på tværs, kan få fisken til at afslutte eller påbegynde et nyt revir, tænk over det når du indretter akvariet, så der ikke er et stort og et lille revir, men to (eller flere) næsten ligestore naturlige grænser.

Denne ligner meget Apistogramma regani, men de kan skelnes vha pletten i halefinen som er lidt længere i ormanniens finne end i reganiens.

Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Fakta
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
85
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Billede
Intet billede
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
85
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux