Apistogramma resticulosa

Indsendt af Robot den ons, 07/18/2007 - 15:23
Synonymer
Finstribet dværgcichlide,
Generel beskrivelse
Hannernes finner er mere spidse end hunnernes.

Denne lille dværgcichlide kommer fra Amazonflodens udmunding.

Denne fisk er, trods dens størrelse, ret aggressiv. Den skræmmes ikke af konkurrenters størrelse, og jager gladeligt fisk væk fra dens territorium, som er op til tre gange så store som den selv er.

Dette gør det selvfølgeligt svært at holde den i selskabsakvarier, men det kan være godt det samme, da det ikke er helt ligetil at finde denne fisk. Og hvis man finder en der ligner den, så er det slet ikke sikkert det er den! Det er en af de dværgcichlider, der er mest vanskelig at indetificere, fordi den har fællestræk med rigtig mange Apistogramma arter. Desuden findes denne smukke hidsigprop i mange farve og finnevarianter, så man skal virkelig vide meget om denne fisk, for at kunne være sikker på det er den man kommer hjem med. Og at der er begrænsede mængder viden om denne art gør det ikke nemmere!

Hvis man dog er så heldig at få fat i denne fisk, bør man ikke holde den i mindre akvarier, helst så store som muligt. I akvariet er det nødvendigt med gemmesteder, i form af huler, sprækker osv. Dette laves med planter, rødder, sten og lignende.Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Fakta
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Udseende
Varianter
velho
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
128
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Billede
Apistogramma resticulosa
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
128
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux