Apistogramma sp. Alenquer

Indsendt af Robot den ons, 07/18/2007 - 15:24
Generel beskrivelse
Denne art er fra Brasilien, og den er opkaldt efter dens levested.

Den trives bedst i blødt vand, og akvariet skal have mange gemmesteder i bundzonen hvor disse holder mest til.

Nogle rødder i akvariet kan fungere som en naturlig grænse for hannens territorium, og hvis man ønsker at holde flere hanner i samme akvarie, bør man have et akvarie som har et bundareal som er så stort, at begge hanner kan etablere sig et godt territorie. På denne måde vil man få mest glæde af sine fisk. Spå vil hannerne forsvare sig overfor hinanden, og de vil kæmpe om hunnerne. Det er langt det bedste at have flere hunner end hanner, og gerne en lille flok, sådan at fiskene selv har mulighed for at danne par.

Denne art er ikke opdrættet i DK endnu, om det er fordi den er vanskelig eller om det er fordi den er svær at få fat i ved jeg ikke.

De er æglæggere, og det er ret nemt at kende forskel på hanner og hunner. Hannerne er gule, og har en tynd svag længdestribe ned langs kroppen, der er ingen finneforlængelser og ingen andre farver. Den har en tværstribe gennem øjet, og længdestriben går hele vejen op til øjet.

Hunnen derimod er hvid. De forreste finnestråler er sorte, og hun har en sort tværstribe gennem øjet. Hendes bugfinner er også en smule sorte. Ellers er hun hvid, nærmest gennemsigtig.

En enkelt han og nogle hunner kan godt holdes i et 80L, men et lidt større akvarie er helt klart at foretrække.


Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Fakta
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
85
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Billede
Intet billede
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
25
Min. akvarie
85
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux