Apistogramma sp. Alto-Negro

Indsendt af Robot den ons, 07/18/2007 - 15:24
Generel beskrivelse
Denne art er fredelig, og kan nemt holdes i selvskabsakvariet. Den kommer fra Brazsilien og Sao-Gabriel.

Hannerne vil kræve et territorie, og dette bør tages i betragtning når man indretter akvariet.

Denne art nyder et velbeplantet akvarie, og sten og rødder er gode at lave små huler af. Fiskene elsker små sprækker og lignende. De opholder sig mest ved bunden af akvariet, og hvis man har meget aktive fisk, er det vigtigt at man sørger for at have nofet foder som synker hurtigt, da de ellers vil have svært ved at nå til fadet.

Også denne art er æglæggende, og de kræver et akvarie på absolut minimum 80L. Ønsker man flere hanner, skal man have et noget større akvarie, og en del flere hunner.

Denne dværgcichlide er efter min mening meget flot. Hunnen er ikke så meget anderledes fra mannge andre hunner, den er gul, har en prikket længdestribe, en tværstribe gennem øjet og ingen finneforlængelser.

Hannen derimod er virkeligt flot. Den changerer fra gul til lys blå til rød ned over kroppen. Grundfarven er gul, og hovedpartiet er gult, den har røde aftegninger på gællelågene. Midt på kroppen og den bagerste bugfinne er blå, rygfinnen og halefinnen samt dens bagkrop er rødt. Den har korte finneforlængelser, men er et syn værd. Den er ikke sådan lige til at finde i handelen.
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Fakta
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Forhold
Max. temperatur
6.5
Min. akvarie
85
Min. pH
7.2
Min. temperatur
25
Billede
Intet billede
Forhold
Max. temperatur
6.5
Min. akvarie
85
Min. pH
7.2
Min. temperatur
25
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux