Apistogramma sp. Blue head

Indsendt af Robot den ons, 07/18/2007 - 15:24
Generel beskrivelse
Akvariet bør have et stort bundareal, så de har mulighed for at danne et territorie. Akvariet bør ikke være under 120L. Akvariet skal indrettes med mange planter, huler af sten, kokosnødder osv. De føler sig mere trygge når de har chancen for at gemme sig, og man vil se en anden adfærd en hvis den holdes i et tomt akvarie. Hvert par kræver minimum et territorie på 50cm (ca.) i diameter

Fisken regnes af de fleste kilder for at være en hybrid skabt i akvariet, så man kan derfor ikke tilskrive den et naturligt levested.

Hunnerne har en gylden/grå grundfarve, men også hunnen har et blåt skær over hele kroppen. Den har en meget lille sort halerodsplet, og en meget svag sort længdestribe. Finnerne er lyse, men rygfinnen har en del sort farve, specielt i de hårde finnestråler.

Hannen har en nærmest rød grundfarve. Også hans længdestribe er meget utydelig. Hannen har moderate finneforlængelser og en lyrehalerformet hale. Hannen har et flot blågrønt skær ove rhele kroppen og omkring hovedet er han blå. Gatfinnen er blå i den forreste del, og rød i den bagerste del, men gul/grønne pletter. Halefinnen er også rød med gul/grønne pletter. Ofte har hannen blå aftegninger i rygfinnen også.

Denne fisk er meget sjælden, hvis den overhovedet findes, i den danske handel.
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Fakta
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
28
Min. akvarie
128
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Billede
Intet billede
Forhold
Max. pH
7.2
Max. temperatur
28
Min. akvarie
128
Min. pH
6.5
Min. temperatur
22
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux