Aggression hos Tropheus

Indsendt af Robot den søn, 09/09/2007 - 23:19
Kategori
Tanganyika
Forfatter
Lasse Christiansen
Aggressive fisk kan være en af problemerne ved at holde tropheus. Det er oftest hannerne som flyver i totterne på hinanden. Dette kan skyldes flere ting.

For mange hanner

For mange revirer som ligger for tæt op af hinanden.

For lille akvarium

Har man for mange hanner i sit akvarium kan der opstå problemer i form af kampe. Dette kan specielt gå ud over deres produktivitet, da de har mere travlt med at slås end at yngle.Der er dog mange delte meninger om emnet med antallet af hanner. Nogle mener at det ikke gør noget hvis man har lige mange hanner og hunner. Jeg hælder personligt mere til den anden side.

En god fordeling kunne fx være 3,12 - dvs 3 hanner og 12 hunner. I mange butikker sælges de som trioer. Dvs 1,2 og ofte som halve kasser som er 15 stk.

Har man et problem med en aggressiv han kan der være flere måder at dæmpe gemytterne på.Man kan fx sætte den dominerende han i et flydenet i et par dage. Når alfa-hannen er væk vil en ny han overtage pladsen og er måske ikke nær så aggressiv.

En anden måde er at lave territorierne om så hannen måske ikke dominerer så stort et areal. Nogle vælger at have mange små revirer mens andre opbygger deres akvarie med meget få sten. Den sidste løsning er efter min mening den som genererer mindst territoriekampe.

Antallet af fisk i akvariet spiller også en stor rolle og indenfor tropheus gælder en tommelfingerregel. Jo flere fisk jo mindre aggressivitet vil der komme.

Akvariets størrelse har naturligvis også en stor rolle. Personligt ville jeg ikke holde tropheus i mindre end 325L..


[ Download videoklip med 2 Ilangi der slås ] 500 kb
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux