Akvariefotografering

Indsendt af Robot den man, 09/08/2008 - 17:06
Kategori
Akvariefoto
Forfatter
Christian Steffensen
Det er meget svært at fotografere akvarier! Både fordi man skal igennem en rude, og fordi fiskene bevæger sig. Jeg har prøvet at tage billeder af mine akvarier både med almindelige kameraer og med spejl-refleks. Det eneste brugelige resultat kom fra spejl-refleks kameraet. De billeder der er på Akvariesiden er taget med et spejl-refleks kamera jeg har lånt.
\n
\nNår du har kameraet klar skal du sørge for det vigtigste: LYSET.
\n
\nHvis du bruger blitz er det svært at undgå reflekser fra spejlet. Med mindre du tager billederne skråt. Motivet bliver måske ikke lige så godt når du tager det skråt, men det vil blive meget mørkt uden blitz.
\n
\nDet bedste er at have et spejl refleks som skal stå på et stativ. Der til skal der 2 blitz/flash en der ligger ovenpå akvariet og en ved siden af kameret som går ind i 45 grader for inggangs vinkel er jo som bekendt lig udgangs vinkel. Og så til hele hemmligheden bag gode akvarie fotos nemlig et stykke sort katon, det sætter du på kamaret, rundt om objektivet men så du stadigvæk har linsen fri. Så er det bare at vente til fisken svømmer forbi. Blitzne er så forbundet til kameret via et kabel så det blinker når du tager billedet. Det er sådan noget man sidder og hygger med en hel søndag eftermiddag.
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux