Akvarier og forsikring

Indsendt af Robot den man, 09/08/2008 - 17:06
Kategori
Generelt
Forfatter
Gunnar Lutzen
Akvarier og forsikring

Ingen havde regnet med det, men så en dag skete det, som ikke skulle ske. Glasset i det store 450 l akvarium gik i stykker. Vand og fisk fossede ud på gulvet, vand løb ned i fjernsynet og videomaskinen, og det ægte persiske tæppe blev vådt. Det værste var, at størstedelen af vandet løb ned i køkkenet, hvor køleskab, komfur og mikroovn fik en stor vandskade.

Dette er måske et mareridt hos enkelte akvarister. Hvad nu, hvis akvariet begynder at lække? Jeg har snakket med Tryg og Færøernes Forsikringsselskab (T.F.) om dette og spurgt dem, hvad man kan gøre.

Enhver husejer har en indboforsikring eller en pakkeforsikring og denne dækker for vandskader, der kan opstå fra et akvarium (min. 20 l). Denne skade skal opstå pludseligt, ikke ved at det har dryppet langsomt fra akvariet i længere tid.

Og så kan et akvarium med udstyr blive forsikret mod tyveri og hærværk på grund af indbrud, eller at uindbudte gæster kommer ind og slår en akvarierude i stykker eller udvendigt hærværk, så som at en sten bliver smidt gennem vinduet og rammer akvariet, ild og stormskade, men så kommer problemerne!

Ingen af forsikringsselskaberne kan eller vil forsikre et akvarium, hvis nu man selv kommer til ved et uheld at slå en rude i stykker, men vandskaden, der opstår, er intet problem at forsikre. Det glas, som du slog i stykker, kommer du selv til at erstatte.

Jeg spurgte også, hvorfor man ikke kunne forsikre sit akvarium mod ulykker, der kunne ske hjemme i huset? Fx at man ved et uheld kom til at slå en af sideruderne i akvariet i stykker, men da fik jeg kun svar fra T.F., at så ville forsikringspolicen blive alt for dyr. Det er måske også muligt at forsikre sine fisk, hvis dette ikke var således, at man havde planer om at sælge sine fisk eller yngel af disse, men dette er også en meget dyr forsikring. Dette fik jeg oplyst fra T.F. for 3 – 4 år siden, men om denne forsikring er gældende endnu, ved jeg ikke.

Hvis du ellers er i tvivl om forsikring af akvarier, kan du henvende dig til dit forsikringsselskab og spørge dem om råd.


Tekst Gunnar Lützen ©

Har du erfaringer med forsikring angående dit akvarium, så skriv det i denne tråd:

http://www.akvariesiden.dk/forum_ny/forumview.php?cat=4&id=248226
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux