Akvariestart del 1 Akvariekøb

Indsendt af Robot den man, 09/08/2008 - 17:06
Kategori
Akvariestart
Forfatter
Christian Steffensen
Det er meget nemmere med et 300 l. akvarium end med et 85 l. akvarium. Det er lettere at opretholde en biologisk balance i et stort akvarium. Når der er biologisk balance, er det fordi man har sammensat akvariets indhold godt i forhold til hinanden. Fiskebesætningen passer til at planterne kan nå at ilte vandet tilstrækkeligt. Lyset er ikke så kraftigt, at der kommer alger på ruderne og planterne. Fiskene er sammensat godt - og jager ikke eller bider hinanden. Der er god cirkulation i vandet, så der ikke dannes skidt og bakterier - som senere vil udvikle sygdomme hos fiskene.
\n
\nHvis man går ud i skoven til et vandhul, passer fisk, planter, vand og bundlag også sammen. De danner tilsammen et ØKO-system, der kan nedbryde alle de farlige stoffer, der senere bliver til sygdomme.
\n
\nStørrelsen af akvariet kan også komme til at afhænge af penge. Men så hellere vente og få et godt akvarium, end at nøjes med et mindre. Mit 325 l. akvarium har jeg købt brugt. Det er billigere. Man skal bare huske at tjekke, at det holder tæt. Det kan anbefales at se i Den Blå Avis eller f.eks. lokalavisen inden man går ud og køber et nyt og dyrt akvarium.
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux