Akvariestart del 3 Vand

Indsendt af Robot den tir, 11/20/2007 - 10:56
Kategori
Akvariestart
Forfatter
Christian Steffensen
Fyld akvariet med vand efter gruset er lagt i. Også når der skal efterfyldes ved vandskift, er det en god idé at hælde ned i en skål eller dyb tallerken for ikke at lave for meget ravage. Sprøjt giver desuden let kalkpletter selv efter ret kort tid med dråber på glasset. Det gælder også de uundgåelige småsprøjt uden på glasset ved vandskift - tør dem af med det samme, ellers skal der senere barberblad til at fjerne dem. Det er både mere besværligt og kan give ridser.

Arranger derefter gruset nogenlunde. Det er bedst det skråner opad mod bag-ruden, det giver en god dybde. Skal der være særlig plads til en eller flere større sten, eller til en særlig bagbeklædning inde i akvariet (kork f.eks.)? Den bedste bagbeklædning til at skabe ro i akvariet, er meget simpelt et stykke ensfarvet grønligt karton på ydersiden af bagsiden- og måske for enden af akvariet, for at det ikke får for meget lys udefra. Lad nu akvariet stå to ugers tid med pumpen og filteret kørende, før der kommer planter og siden fisk i. Ser vandet ud til at stabilisere sig, er det rent?

Vandskift er det vigtigeste, fiskene skal have nyt vand at leve i. Man kan f.eks. give sine fisk 1/3 nyt vand hver 2. uge. Den nemmeste måde at få vandet op af akvariet er med en hævert. Når akvariet skal fyldes igen, kan man med et termometer lige måle temperaturen af vandet inden det hældes i. 24-26 c. grader passer til de fleste fisk. (Andre steder i verden måler man temperaturen i Fahrenheit, se omregningen til Celsius. Det er en god ide at sætte eller en skål eller tallerken nede i akvariet, inden du hælder vandet i, så der ikke bliver rodet op i det hele
Denne artikel er skrevet af:
Christian Steffensen, christian@akvariesiden.dk
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux