Akvariestart del 4 Fisk

Indsendt af Robot den tir, 11/20/2007 - 10:59
Kategori
Akvariestart
Forfatter
Christian Steffensen
Når planterne har tilpasset sig et par dage, kan man endelig købe fiskene. Valget af fisk afhænger i første omgang af, hvor stort akvariet er. Større og/ eller mange fisk kræver større akvarier. Når man kommer hjem med fiskene i en plasticpose, lægger man den ned i akvariet. Det tager måske en times tid før temperaturen i posen er som ude i akvariet. Klip hul i et hjørne af posen, stort nok til at der kan slippes små slurke vand ind fra akvariet. Så vænner fiskene sig langsomt til deres nye vand både af hensyn til temperaturen og hvilke stoffer, der er i vandet - tag det roligt! Til slut vippes fiskene forsigtigt ud i deres nye hjem (pas på, der ikke sidder en lille fisk fast i et hjørne af plasticposen).

Hvis man gerne vil have unger af fiskene, er det en god ide at have ungefødende tandkarper. F.eks. guppyer, plattyer og mollyer. Æglæggende fisk er sværere at få yngel af. Enten er de sværere at få til at parre sig (at lege), eller det går lettere galt derefter, f.eks. hvis æggene bliver spist eller på anden måde går til grunde.

Man bør ikke starte med mindre end et 85 liters akvarium. Her vil f.eks. denne fordeling være god, hvis man vil starte med et selskabsakvarium, hvor der skal være lidt af hvert at se på mht. størrelse og farve: 5 Guppyer, f.eks. 3 hunner (som skal føde ungerne) og 2 hanner (som er farverige, flotte).
5-6 Plattyer eller Mollyer, hvis man vil have lidt klarere, mere markante farver. 8-10 forskellige små æglæggende fisk, f.eks. neonfisk. 2 Sugemaller, både for at have noget anderledes, og fordi de trods alt er med til at rydde op ved at spise forskellige urenheder. Spørg dig for om, hvad der kan gå sammen, og hvad der ikke passer godt sammen. Husk, at når en neonfisk bliver bare lidt større, kan den spise mange guppy-unger!
Denne artikel er skrevet af:
Christian Steffensen, christian@akvariesiden.dk

[
Nettet er uundværligt. Finheden i nettet findes i flere varianter. Der fåes særlig fine til unger


[
Ynglekassen flyder i overfladen. I midten er en rist ungerne svømmer under når de bliver jagtet. Findes i flere størrelser, og er en god og nem løsning
Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux