Andre fisk sammen med maller

Indsendt af Robot den man, 09/08/2008 - 17:06
Kategori
Maller
Forfatter
Michael Jørgensen
Andre fisk sammen med Maller

Det er et meget stort emne at komme ind på. Jeg laver det lidt i grove træk.
Mange fisk kan sagens gå sammen med maller. Det hele kommer an på om du bare skal se på dit akvarium eller om det er et opdræts akvarium hvor du godt vil have lidt ”fylde” gående også.

Hvis det er et helt almindeligt selskabsakvarium så er der jo næsten altid maller i. Det er gerne den alm. ancistrus (Se billedet) som er en rigtig god fisk til nye akvarister også fordi de er nemme at yngle på når de er voksne. De kræver ikke så meget. De skal bare have en trærod så skal de nok yngle. Der er også mange der har Corydoras aeneus og/eller Corydoras paleatus. De er også meget nemme at yngle på; bare i et 25L akvarium med 5-6 voksne fisk. Gerne 4 hanner og 2 hunner, så skal de nok lægge æg efter nogle gode vandskift.

[
(c) Johnny Jensen - http://www.akvariefoto.dk/

Der er også mange der har nogle andre maller i deres akvarium. De her var bare de mest almindelige jeg kom ind på.

Hvis det er et større cichlide akvarium du har med enten Tanganyika eller Malawi så er det ikke Corydoras man skal have i. De vil ikke have en lang levetid. Men der er mange flotte Synodontis arter som går rigtig godt med dem. Du kan også sagtens have Plecostomus gående sammen med dem. Man skal altid tænke sig godt om inden man smider en mindre malle ned til store fisk. Den skal hurtigt kunne komme i skjul.[
Synodontis multipunctatus (c) Johnny Jensen - www.akvariefoto.dk/

Jeg vil nu lige nævne at jeg kender folk der har haft Hypancistrus Zebra L-46 i et stort malawi akvarie hvor de ynglede, men det er nok ikke sundt for fisken. Men nu er det heller ikke altid fiskene har læst hvor de hører til i naturen.

Men som sagt er der mange muligheder at få maller ind i et almindeligt stueakvarium.

Det er mere hvis du har et avlsakvarie til enten Corydoras eller Loricariidae arter (L-maller). Så er der også mulighed for at have lidt andre fisk der i.
Det man skal tænke på i grove træk er, om de kan de tåler temperatur svingninger, for vi sænker tit temperaturen hos mallerne når vi skal have dem i leg.
Det andet er at det skal være en mere rolig fisk. Altså det skal ikke være en fisk der suser frem og tilbage i akvariet, for det kan være med til at stresse dine avlsfisk.

Du skal også tænke på om det en fisk der spiser æggene/ ungerne og ja, det er der mange der vil. Men nu har jeg og mange andre haft andre fisk sammen med mallerne hvor begge arter har ynglet.

Det man kan have er for eksempel de ungefødene arter (fx Guppy, Platy osv.). Det er der mange der har. Det andet jeg kan anbefale er killi fisk. De går også fint sammen med mallerne.

Drupal 9 Appliance - Powered by TurnKey Linux