Dendrobates terrarium

Indsendt af Robot den tir, 12/04/2007 - 19:06
Forfatter
Andreas-Skjæmt
Så fik jeg mig mit første terrarium :D

Jeg har fået det som en julegave af min tidligere chef, så det er et Akva-Stabil terrarium, men min glæde er bestemt ikke mindre af den grund!

Det drejer sig om et 168l terrarium med målene 60*30*70 samt et enkeltrørsarmatur m. Terra Sun lysstofrør m. 2 riste i hhv. den ene side og i toppen.
Nettet er temmelig fint men jeg tror alligevel godt bananfluer vil kunne slippe ud derfra.

Planen er at indrette det om små 14 dage med leca nødder i bunden, nogle engangs klude og ovenpå en 50/50 blanding af hhv. ugødet spagnum og blomsterjord.

Jeg har desuden bestilt nogle flade natur-kork stykker der bliver silikonet på bagruden.

Jeg kunne godt tænke mig at lave et vandfald som det foff har vist i sine inspirationsbilleder, men er en smule i tvivl om hvordan jeg får vandet til at synke ned i lecanødderne til powerheadet uden at gøre HELE bundlaget drivvådt.

Planterne regner jeg med skal være Ficus pumila var. montoya, Echinodorus macrophyllum, Microsorum pteropterus, Taxiphyllum barbieri, Anubias barteri var. nana samt 2 halvsløje orkideer fra supermarkedet.

Regner med at placere 1-2 æghytter deri (ikke kamouflerede) og vente ca. 3 måneder før jeg sætter en trio Dendrobates leucomelas deri.
I mellemtiden vil jeg smide nogle tropise bænkebidere deri.

Hvad har i fået af jeres chef??

Kommentarer

Robot søn, 12/09/2007 - 17:27 Permalink


Hej Svend.

Det kan godt være der sniger sig et par bromeliaer ind sammen med klatreplanterne, men det er lige så meget for at se om jeg kan dyrke nogle af akvarieplanterne over vand.

Jeg har læst at de foretrækker æghytter som dem man kan se på www.dendrobates.dk fremfor filmhylstre men er lidt i tvivl om hvorvidt det er rigtigt.

Jeg planlægger desuden at lave et lille vandfald med tilhørende sø. Det skulle hverken tinctorius eller leucomelas have de store problemer med.

Baggrunden er ikke ankommet endnu og da jeg står for at skulle flytte er der ikke flere chancer for at hente den.
Er blevet lidt varm på ideèn om at lave en baggrund af PU-skum og mangroverødder og spaghnum.
Jeg ved dog ikke om det vil gøre det sværere at plante bromeliaer derpå.
Skrevet af Andreas-Skjæmt

Robot søn, 12/09/2007 - 08:29 Permalink


tillykke... er det ikke bedre med nogle bromalier .. der kommer der vandpytter i,når du ducher dine frøer så er der steder hvor de kan hente deres drikkevand.. dentrobates er ellers en dejlig lille begynder art... har haft forskelige varianter da jeg fik et frø flip men gik tilbage til edderkopper igen og senere tilbage til fisk...angående æghytter er det bedst med en til hver.. de kan godt lide at gemmesig og i stedet for at de kiler sig fast hvor de ikke kan komme fri igen ,brugte jeg filmbøtter fra den lokale fotoforretning:P
Skrevet af bimmer

Robot man, 12/10/2007 - 16:44 Permalink


jeg har faktisk tit haft akvarie planter over vand og hvis du bestiller/får at vide hvornår forretningen får planter hjem så er planter jo leveret i emers form..dvs ovenvande.. så er det ikke noget problem,jeg har haft amazon sværd og alt hvad der kunne dyrkes på land til at være i terrarier.. det er lidt fedt at man kan det.. i den der lille sø du omtaler kunne du have Monia dafnier eller dværg tanglopper.. det er derfra jeg har mine.. så har du også lidt til dine fisk:P
Skrevet af bimmer