Køb af akvarie samt tilbehør

Indsendt af AquaG den tir, 09/21/2021 - 17:33
Forums

Hejsa. Går lidt med tankerne om at anskaffe mig et akvarium. Jeg har forelsket mig lidt i et juwel 125 rio dog vil jeg gerne have en et andet filter og belysning.
Vil det være en dum idé at købe akvariet når jeg alligvel gerne vil have udskiftet noget af de ting der følger med?. kan dog bare rigtig god lide den måde det ser ud på og 
at det er med låg. Eller bliver man nød til at have et uden låg hvis man gerne vil customize sit eget.

Vil rigtig gerne have lavet et akvarium med en masse planter til aquascaping. Jeg har set på et EHEIM professionel 4+ 250T Liter akvarie termofilter (Med varme legeme) så man har mulighed for et større akvarium flere fisk/planter.
Vil det kunne svare sig at ofre det mere på en model med varme legeme end uden? Kan det have en negativ effekt på akvariet hvis man har et spandfilter der ret stort? i forhold udskiftning/filtreingen 
af vandet.

Vil også rigtig gerne have co2 der har jeg set på CO2 Expert 1 Komplet sæt

Vil gerne have lys med mulighed for at kunne vejr simulation med fjernbetjening . Er det bare at købe dem med sugekop og sætte op på et låg?. eller hvad er der af muligheder der. 

Det eneste jeg ikke vil er at gå på kompromis med er et flot og sundt akvarium. 

Mvh. AquaG 
 

scn ons, 09/22/2021 - 11:38 Permalink


Hvis ikke du vil have den komplette pakke, så tænker jeg at Juwel ikke er det rigtige akvarium. Prøv at kigge på Akvastabil, der er akvarier med gennemføring i bunden til spandpumper: https://www.akvastabil.dk/da/move/akvarier eller uden gennemføringer i bunden https://www.akvastabil.dk/da/fusion/fusion-akvarierhttps://www.akvastabil.dk/da/family det kunne også være værd at kigge på https://www.aquabase.dk/akvarier/ (nok mere aktuelt for en på Sjælland end en i Aalborg). Det er nok mere relevant at kigge på http://tropeakvarier.dk/ i Silkeborg.

Det er lidt en smags sag om man vil have varmelegeme. Varmekrævende fisk, ja, men hvis det er mere "normale" fisk, og en normal stue, så vil jeg sige nej. Personligt har jeg ikke brugt varmelegeme i en del år, men der er så lidt varmere i rummet.

Jeg ville ikke købe en "større pumpe" so mfremtidssikring, for når du køber et større akvarium, så nedlægger du naturligvis ikke det første akvarium, det bliver bare et nummer 2, så du skal igen ud og have pumpe, enten til det nye, eller til det gamle.

Jeg er ikke den store fan af "vejr simulation", hvorfor skulle man få lyst til at lave "lyn" og stresse fiskene. En sunriser til blid solopgang/nedgang er jeg der imod fan af, men når lyset er indstillet, så har jeg ingen interesse i at ændre på det.