Kan ikke slippe af med alger

Indsendt af BHS den tor, 01/06/2022 - 16:42
Forums
Halløj. Jeg har længe kæmpet med alger, og er tæt på at give op. Mellem jul og nytår tog jeg konsekvensen, og tømte akvariet fuldstændig for at starte forfra. Bagbeklædning skrubbet, grus, sten og rødder blev kogt, planter blev reduceret kraftigt, og de genbrugte planter blev nulret ren for alger, ny filtermaterieale, og selvfølgelig helt ny vand. Her i dag ser jeg desværre påny at algerne er så småt ved at danne et grønt tæppe på bundgruset igen. Er der nogen der kan hjælpe med hvad jeg gør galt

E. Jensen tor, 01/06/2022 - 19:41 Permalink


Har du snegle eller sugemalller til at hjælpe med at holde algerne nede? Jeg har stort set ingen alger i mine 2 akvarier men har også både posthornsnegle og sugemaller. Kun problemer i opstart og lige efter jeg gav det ene af mine akvarier samme behandling som du har gjort fordi 5 små nyindkøbte maller døde ., og jeg troede der var noget galt med vandet. efter 2 uger var der ikke algeproblemer mere.

Rg33dk lør, 01/08/2022 - 02:44 Permalink


Hej

Stop for evt. tilførsel af akvariegødning.

Plante næringsstoffer (omdannede fiske affaldsstoffer = hovedsagelig nitrat og fosfat) har for høje værdier.

Mål dine vandværdier for indhold af:  Nitrit (virker filteret), Nitrat og Fosfat og juster dem ved mindre delvise vandskift (max. hver 4. dag).

Tilpas fiskebestanden til max. 1 cm fisk til 1 liter vand.

Nedsæt den daglige mængde af foder (ikke mere end hvad der bliver spist helt op på et par minutter) og belys akvariet max. 10 timer om dagen.

Filteret må du ikke  pille ved, det skal have kørt i min. 38 dage, før det kan betegnes for værende fuldt biologisk indkørt.

Snegle (ja) og hvis der plads, sugemaller (1 cm fisk til 1 liter vand).

Mvh.

OneAndOni ons, 05/11/2022 - 02:27 Permalink


Alt det fis vil kun reducere algerne og ikke komme dem til livs. Her i Danmark har vi mange næringstoffer i vores drikkevand så du skal over i noget Osmose hvis du vil have et algefrit akvarie.