Aggressiv dværg gurami

Indsendt af kristiantm den man, 01/09/2023 - 16:37
Forums
Hej

Jeg har adopteret et akvarie på 125 liter med tre dværg guramier, fem neonfisk og to sugemaller - samt et utal af rejer.

Dværg guramierne var meget sky til at starte med, men nu er en af dem blevet meget aggressiv og jager løbende en af de andre ned i et fast skjulested under en sten. Det gælder desværre også ved fodringstid hvor den jagede blot holder sig passivt nede i skjulet. Den sidste virker til at leve ok med den aggressive - den får et nap engang imellem men virker til at ignorere det og svømmer rundt i samme vandlag.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe den udstødte - kan være bekymret for at den kommer til at sulte i sit skjul - og det er jo ikke just god fisketrivsel.

Jeg har læst om at de foretrækker flere høje planter så der kommer flere mulige territorier - er det vejen frem? ... eller skal jeg blot vente og se - er nu 4 dage siden jeg flytte akvariet fra den tidligere ejer der har haft dem i et år.

Fotos og video: https://photos.app.goo.gl/KEWEwXqRSWiQkc999

Venligst, Kristian

scn ons, 01/11/2023 - 20:01 Permalink


Den der bliver kanøflet skal fjernes, ellers ender den med at dø. (det kan også være en hurtig død, hvis du ikke har mulighed for at komme af med den på anden måde)

Sølz tor, 01/19/2023 - 02:17 Permalink


Du kan evt. fjerne de 3 dværguramier - ændre på akvariets opdeling med planter sten o.s.v, således, at der - når fiskene igen genplaceres i akvariet - bedre kan opdeles i territorier, som dværgguramier gør.