Tropheus irriterende adfærd

Indsendt af mortennorupada… den tor, 01/12/2023 - 19:20
Forums
Jeg har et akvarium på 576 liter, indrettet som Tanganyika/Malawi. Der i har jeg 10 stk tropheus moorii kiriza og 10 stk neolamprologus brichardi (Princess of burundi), alle sammen ungfisk på 4-6 cm. Der er ikke nogen kampe, hverken mellem arter eller individer. Nej "problemet" er af helt anden karakter. Med fare for at fornærme Tropheus elskere, så vil jeg mene at mine Tropheus'er har et virkeligt kedeligt eller stressende adfærd, de flokkes 80 pct af tiden sammen i en klump op ad frontglasset på akvariet, på en helt apatiske og tikkende måde. De bruger slet ikke stedsætningen, kun få af dem. I modsætning til prinsesserne som er mere rolige og svømmer mere midt i vandet over stenene. Er denne adfærd typisk for Tropheus'er eller er det bare mens de er unger? Ved godt det er et luksus problem, men synes efter nogen tid at det er begyndt at irritere mit øje. Kom gerne med erfaringer og råd :-)

scn fre, 01/13/2023 - 19:28 Permalink


Mine fiser også hen til foderhullet når jeg kommer ind, men efter lidt mad og hvis kan er lidt rolig foran akvariet går de tilbage til deres normale opførsel, som dog stadig er meget aktiv og kan være stressende for andre fisk.

Jeg har valgt at holde mine i arts-akvarium da deres lettere stressende opførsel kombineret med deres lidt følsomme tarmsystem ikke gør dem idelle sammen med mere animalsk-ædende arter

mortennorupada… man, 01/16/2023 - 19:22 Permalink


Tak for svar, det lyder som om det ikke kun er mig der oplever denne stressende adfærd. Jeg kan dog ikke helt genkende at de skulle finde tilbage til deres pladser efter fodertid. Mine kan en sjælden gang imellem tage den hen over stenene i flok, for kort efter at vende tilbage til forruden. De andre prinsesser synes ikke at være påvirket af det. Har prøvet at slukke lyset omkring akvariet i håb om at ikke kan se mig og dermed ikke forventer mad, men lige meget hjælper det. suk.

Sølz tor, 01/19/2023 - 02:13 Permalink


Hvis de ikke fungerer, som du forventede, så sig dem

mortennorupada… tor, 01/19/2023 - 20:32 Permalink


Ja jeg har tænkt på at sælge dem, hvis det altså var det du mente? :-)

mortennorupada… lør, 01/21/2023 - 06:26 Permalink


Tak skal du have, en virkelig god artikel ja. Jeg vil prøve at sammensætte nogen andre arter i stedet for Tropheus.