Nybegynder

Nybegynder i kampfisk

Indsendt af FiskenBluey den tir, 06/28/2022 - 20:29
Forums
Hej Vi har en kampfisk i dette 30 l akvarie https://www.plantorama.dk/produkter/superfish-qubiq-30-pro-led-akvarie-… Er pumpen for kraftig for den, den er begyndt at gemmes sig oppe i hulrummet hvor man kan sætte varmelegeme, der kan den akurat lige komme op. Skal pumpen køre hele tiden eller har den brug for ro ? Ellers møver den sig ned bag ved en stor sten der står i hjørnet.

Nybegynder fiskevalg

Indsendt af FoolzRailer den søn, 06/19/2022 - 18:52
Forums

Hej

Jeg er ret ny indenfor akvariet, og vil derfor gerne høre jeres mening. Jeg har lige købt et 350L akvarie, og er ved at se på hvilke fisk og planter jeg skal have deri.

Umiddelbart havde jeg tænkt på et miks af flere nedenstående (eventuelt alle hvis de passer sammen?):

Almindelig Neon
Blå Neon
Guppy
Maller
Rød Neon
Rødstrubet tetra

Gubbyer æder dværgrejer

Indsendt af fiskemone den fre, 04/29/2022 - 08:17
Forums
Hej fiskevenner, I mandags købte jeg to dværgrejer til mit akvarie, hvor jeg har gubbyer. Alt var fryd og gammen indtil jeg tjekkede til dem i går morges, hvor den ene reje var blevet brutalt myrdet og halvspist af fiskene. I dag er samme skæbne overgået til den anden reje. Er det normalt? Fiskene får mad to gange om dagen, så det er ikke fordi de sulter. Nogle gode råd til mit næste reje-forsøg, da jeg meget gerne vil have rejer i akvariet. Mvh. Fiskemone

Nitrit niveau skifter hele tiden

Indsendt af hanne1003 den fre, 02/11/2022 - 13:14
Forums
Hej Vi har et akvarium, som vi har haft oppe at køre en måneds tid. For 3 dage siden viste nitritniveauet 1 mg/l og vi har skiftet 50% vand hver dag siden, tilføjet bakteriestart samt conditioner. Med en halv times mellemrum i dag, var nitritnivaeuet pludselig steget fra 1mg/l til 2 mg/l. Alle fisk ser ud til at trives. De har ikke fået mad i 3 dage nu, for at se om det også kunne hjælpe lidt på det. Nogen forslag til hvad vi kan gøre, og om det virkelig kan være rigtigt, at nitritniveauet stiger så hurtigt på så kort tid?

Gubbyer napper efter hinanden

Indsendt af fiskemone den tor, 02/03/2022 - 09:13
Forums
Hej fiskevenner. Jeg fik et 30l akvarie for en måned siden, hvor der er levet seks fine gubbyer de sidste to uger. I går købte jeg seks små nye gubbyer (dog en anden gubby art). Jeg forhørte mig hos akvarie-butikken om det var okay at introducere nye fisk og om seks ville være for mange. De mente de ikke. Derudover købte jeg kun han-fisk (da fiskemanden forsikrede mig om at det ikke ville være et problem). De blev sat i akvariet i går, men har siden da nonstop nappet de andre fisk. De går især efter hunnerne.

Planter og fisk til vægakvarie?

Indsendt af Fuzkeren den man, 12/06/2021 - 16:02
Forums
Jeg har haft dette akvarie i et par år.
I starten gik det egentligt meget godt, men efter problemer med fiskedød og algehelvede er det blevet forsømt.
Nu skal jeg egentligt beslutte om jeg vil prøve forfra, eller droppe det.

Akvariet er 2 meter langt, men kun 48 liter (mener jeg det er).
Det er nok langtfra det optimale miljø at få en god balance kørende. Jeg har tidligere haft lidt større traditionelle akvarier som kørte rigtig fint, med minimal vedligeholdelse.

*Hvilke fisk kan anbefales (få stk. naturligvis)

Indkøring af nyt/brugt spandfilter

Indsendt af inyourmindz den søn, 10/31/2021 - 20:37
Forums

Hejsa. Jeg er ret ny i hobbyen men nyder den rigtig meget. Jeg har for et halvt års tid siden købt et 180l juwel rio akvarie med alt til. Jeg har idag været ud og investere i en spandpumpe da jeg har hørt og læst rigtig godt om dem. Den Jeg har købt er en eheim experience 250. Nu er mit spørgsmål hvor lang tid skal den køre i akvariet før jeg kan fjerne den gamle pumpe ?? :) 

Tak for hjælpen :)

Tilføje mere bundlag...

Indsendt af CB den søn, 10/10/2021 - 15:44
Forums

Hej,

Da jeg anskaffer vores 54 liter starter sæt fortæller jeg i butikken, at vi ønsker at holde begynderfisk (guppy, Molly, Platy) og nævner også her, at vi vil ansætte rengøringspersonale aka suge- eller pansermaller. 

I butikken får jeg så anbefalet forskellige typer af bundlag, der passer til det behov. Bl.a. det bundlag som jeg så vælger: 5-8 mm (Mars).

Jeg erfarer så efterfølgende - da sugemaller er kommet i akvariet - at man IKKE anbefaler så groft grus til maller, ejheller i et nystartet akvarium. 

Hvilke dyr i 60L?

Indsendt af palle22 den lør, 10/09/2021 - 23:11
Forums

Hej 

Jeg har startet et 60l akvarie (ca 40x40x40). Der er filter, grus, trærod, et par krukker/huler og to planter.

Hvad skal jeg have af rejer, fisk og snegle, hvis jeg skal se på noget flot og farvestrålende, og ikke ende med at blive overfaldet af skidtsnegle, alger eller alt for meget fiskeyngel?

Håber I kan anbefale noget 😊