Nybegynder

Tilføje mere bundlag...

Indsendt af CB den søn, 10/10/2021 - 15:44
Forums

Hej,

Da jeg anskaffer vores 54 liter starter sæt fortæller jeg i butikken, at vi ønsker at holde begynderfisk (guppy, Molly, Platy) og nævner også her, at vi vil ansætte rengøringspersonale aka suge- eller pansermaller. 

I butikken får jeg så anbefalet forskellige typer af bundlag, der passer til det behov. Bl.a. det bundlag som jeg så vælger: 5-8 mm (Mars).

Jeg erfarer så efterfølgende - da sugemaller er kommet i akvariet - at man IKKE anbefaler så groft grus til maller, ejheller i et nystartet akvarium. 

Hvilke dyr i 60L?

Indsendt af palle22 den lør, 10/09/2021 - 23:11
Forums

Hej 

Jeg har startet et 60l akvarie (ca 40x40x40). Der er filter, grus, trærod, et par krukker/huler og to planter.

Hvad skal jeg have af rejer, fisk og snegle, hvis jeg skal se på noget flot og farvestrålende, og ikke ende med at blive overfaldet af skidtsnegle, alger eller alt for meget fiskeyngel?

Håber I kan anbefale noget 😊

 

 

 

Køb af akvarie samt tilbehør

Indsendt af AquaG den tir, 09/21/2021 - 17:33
Forums

Hejsa. Går lidt med tankerne om at anskaffe mig et akvarium. Jeg har forelsket mig lidt i et juwel 125 rio dog vil jeg gerne have en et andet filter og belysning.
Vil det være en dum idé at købe akvariet når jeg alligvel gerne vil have udskiftet noget af de ting der følger med?. kan dog bare rigtig god lide den måde det ser ud på og 
at det er med låg. Eller bliver man nød til at have et uden låg hvis man gerne vil customize sit eget.

Dværg Kuglefisk

Indsendt af Ida den tir, 09/14/2021 - 10:40
Forums

Hej 

Jeg har længe tænkt på at anskaffe mig nogle dværg kuglefisk (Carinotetraodon travancoricus) mener jeg den hedder. Og uden andre arter.

Men efter en masse læsen rundt omkring, føler jeg stadig en masse ubesvarede spørgsmål, og svært at finde én ting at forholde sig til med forskellige informationer på de forskellige sider. 

Så jeg håber derfor i garvede mennesker kan hjælpe mig lidt 😃🤞🏼

 

Jeg har et 50 L akvarie, vil det være forsvarligt nok at holde nogle deri? Og hvor mange? 

 

Hvordan med vandforhold, tænker med værdier?

Nybegynder opstart

Indsendt af Noahs_Ark den lør, 08/21/2021 - 12:49
Forums

Hej herinde :)

Min kæreste og jeg har besluttet, at vi vil prøve at give min søn et akvarie i 2års fødselsdagsgave. Vi ved godt at det er os der kommer til, at stå for det hele, men han har en stor interesse i at kigge på fisk & slapper af ved at kigge på dem svømme rundt :)

Men vi er helt nybegynder på området, vi har ingen tidligere erfaringer eller noget at trække på. Men vi er blevet bidt af opgaven. Så vi researcher alt hvad vi kan. Men hvad kan I garvede eksperter hjælpe os med?

Sygdom

Indsendt af MariaW den tir, 08/10/2021 - 16:44
Forums

Jeg har pludselig opdaget nogle lange trådlignende ting på den ene af planterne i vores akvarie, og den ene af vores Indianer Platy’er har noget lignende hængende ud af enden. Hvad kan det være? 
 

Planten
 

Nybegynder 200l

Indsendt af Mieald den tor, 07/29/2021 - 13:02
Forums

Hej, Jeg er nybegynder med et Jewel Lido akvarium på 200l. Jeg har læst så meget info jeg kunne, om alt om akvarium her på hjemmesiden. Alligevel syntes jeg det er svært at finde alle de nødvendige informationer.

Så nu spørger jeg her, om gode råd til mit nystatet akvarium.

Hvilke fisk sammensætning? Hvor mange?

Hvilket fiskefoder har i succes med? 

Hvilke planter til mine fisk?

Hvilken gødning anbefaler i?

 Håber i vil tage jer tid til at svare. Tak på forhånd.

Mie 

Sammensætning

Indsendt af Karina Povlsen den lør, 07/17/2021 - 00:38
Forums
Vi har idag købt et akvarie på 96L. Da vi syntes det kunne være spændende og flot med et på min søns værelse. Jeg har som lille haft en papfar med akvarier. Men er i tvivl om sammensætning. Vi tænkte : 1 malle 4 kuhli ål 4 rejer (2 røde og 2 blå) 1 kampfisk 2 grønne kuglefisk 4 guppyer 3 solskins platy.

Hvor kommer de fra

Indsendt af fiskemanden den tor, 07/08/2021 - 00:30
Forums

Jeg har lige fået startet mit 63 liters eheim akvarie op med nogle neonfisk,rejer og guppyer. 2 dage siden ser jeg er snegl i mit akvarie som jeg ikke har anbragt derinde og idag fandt jeg en mere. Er der nogle der ved hvad de er for nogle snegle og eventuelt hvordan de kom ind.Billede af en af sneglende