Echinodorus dør efter omlægning.

Indsendt af Robot den lør, 01/05/2013 - 16:34
Kategori
Planter - Akvariesiden.dk
Forfatter
Hønse
Mine superflotte Echinodorus er blevet gule og hullede efter jeg har omlagt akvariet. Møg irriterende. Har brugt Happy-Life Plant gødning efter forskrifterne, og for 1 uge siden satte jeg dosis op til 2 gange ugentligt (kontra 1), men det har ikke gjort en forskel.

Jeg har lige købt Flora-Grow carbo som jeg prøver at redde Echinodoruserne med, men er der andet jeg kan gøre?

Mine cryptocoryner og hornblad vokser som de skal (som i meget). Lyset er 2x24 watt T5, akvariet er omkring 170 liter og temperaturen 26½ grader.

Jeg er ikke interesseret i at have co2 anlæg.

Kommentarer

Robot lør, 01/05/2013 - 17:29 Permalink


Har planten været udsat for kulde eller udtørring? Min Echinodorus godt nok bestilt hos forhandler mistede alle blade! Men den sætter nye blade som en drøm nu :) Måske går din plante gennem det samme? Det er bare et gæt.. Ullits skal måske på banen ;)
Skrevet af blizzie

Robot lør, 01/05/2013 - 17:33 Permalink


Ikke kulde, men måske udtørring. De lå på en plastikpose mens jeg omlagde baljen, men det drejer sig kun om 1 times tid?
Skrevet af Hønse

Robot lør, 01/05/2013 - 17:40 Permalink


Ja det burde jo ikke kunne gøre noget.. Men som sagt jeg er ingen ekspert ;) Lyder bare som den samme udvikling jeg så med min nemlig! Det der happy-life er bundlagsgødning af en art eller hvad?
Skrevet af blizzie

Robot lør, 01/05/2013 - 17:44 Permalink


I den time har den jo så ikke haft adgang til næringsstoffer. Men jeg tror den ofre bladene fordi den er ved at danne nyt rodnet. En plante der har været trukket op af bundlaget skal så at sige starte forfra.
Skrevet af famkold

Robot lør, 01/05/2013 - 17:45 Permalink


Giv dem en lille kugle tørret dekorationsler i bundlaget. Echinodorus skal have jern. Og optager mest næring gennem rødderne. De allerede falmede blade er nok tabt, men den vil skyde nye. Husk når du beskærer den at rive bladene af ved stænglen så tæt på bundlag/rod som muligt og bevægelsen nedad mod rødderne.
Skrevet af tho_mas

Robot lør, 01/05/2013 - 17:53 Permalink


#Blizzie: Happy-Life plant er noget allround plantegødning.

Tusind tak for Jeres input og tips. Jeg må ud efter noget ler og så se om de kommer sig igen. Bare brandærgerligt at de er blevet gule, de var smadderflotte... :(


Skrevet af Hønse

Robot lør, 01/05/2013 - 18:26 Permalink


De bør komme igen. har selv en kæmpe en stående i mit 530 liters, den har adgang til lerkugler i bundlaget, har en i den anden ende af akvariet under næsten samme lysforhold, men uden lerkugle den er knap så stor. -næste gang jeg skal rode med akvariet kommer der lidt ler fra juledekorationen ned til den også.

De har godt af at blive hjulpet af med deres gamle døende blade. Så bruger de ikke kræfter på dem ud over hvad der er rimeligt :)
Skrevet af tho_mas

Robot lør, 01/05/2013 - 18:30 Permalink


Ok. Jeg skal skifte vand i morgen alligevel, så jeg niver de gule af når jeg har støvsuget B)
Skrevet af Hønse

Robot søn, 01/06/2013 - 12:45 Permalink


lad være at fjerne bladene med mindre de er helt døde, ellers bruger planten dem som gødningsstof ved at trække de stoffer ud den kan, det er ikke alt den kan genbruge, men en hel del kan den... så man kan sige den omprioriterer hvilket er meget smart og det er det der i sidste ende gør at planterne har en chance for at overleve netop i forbindelse med omplantning... det samme sker når en ny plante fra gartneri/forretning sættes i akvariet der genbruger planten disse blade til at starte med ny rodsætning og dannelse af nye tilpassede submerse blade, og der fjerner man så de gamle blade når planten har sat ca. 2-3 nye blade, så er den parat til selv at hente næringsstoffer i bund og vandfase...

hvis der tilføres ler, så gør jer selv den tjeneste at anvende rødler, ... blåler er ikke specielt egnet til at stoppe i bundlaget eller for den sags skyld at etablere et helt bundlag af...blåler/dekorations ler er fattig på jern og andre mikronæringsstoffer da de slet og ret er udvasket i stor stil af leret, det er netop jern indholdet der giver leret dets farve, rødler når det brændes bliver rødt, brænder man blåler bliver det gult.. og så men måske ikke mindst, fordi blåleret har et kæmpeindhold af calcium, hvilket vil gøre at bunden bliver basisk og det er det modsatte planterne har brug for for at kunne optage næringsstofferne mest aktivt og en ren ler er ikke specielt god, bland leret med en smule ugødet spaghnum hvilket også sikrer at der opnår bedre surhedsforhold og tilsætte gerne noget mikronæringsstof til formålet, leret kan binde mikrostofferne og vil dermed også kunne forsyne planten med hvad der er behov for i den retning...

Se evt. mere her nederst på siden under bundlag... http://www.akvariegoedning.dk/index.php/om-planteakvariet-alger-godning…

Skrevet af USB_akvariegødning

Robot søn, 01/06/2013 - 15:12 Permalink


#10
interessant Læsning,man lærer så længe man lever :)
Mine planter har nu altid nydt mit dekorationsler. Måske jeg har været heldig? Hvis rødler topper effekten er det da klart at foretrække -og vil da straks gå på jagt efter dette.

Takker :)

Skrevet af tho_mas

Robot søn, 01/06/2013 - 17:05 Permalink


Du vil formentlig for en periode kunne se en ændring til det bedre med deko/blåler, men på sigt kan det have den bivirkning at bunden bliver for alkalisk, så det er bedre at ofre det lidt mere på en rødler, og ser man på det i et langt perspektiv, så er det en meget billig løsning på nærmest at have en bundgødning der holder til tid og evighed...

Vil man kun have akvariet i et års tid inden man ligger det om, så er det sådan set ligegyldigt, der kan man godt holde det kørende med nogle blålers-kugler, men bland en smule spaghnum og gerne en god portion mikrogødning i, det giver et langt bedre resultat...
Skrevet af USB_akvariegødning

Robot søn, 01/06/2013 - 18:40 Permalink


Spændende læsning, der lærte jeg noget nyt. Kanon.

Tusind tak for info :)


Skrevet af Hønse

Robot man, 01/14/2013 - 19:54 Permalink


Update.

Planterne ser virkelig sløje ud nu, de gamle blade er hullede og gennemsigtige og har en trist gul nuance. Men...

Inde i midten er der kommet et par nye skud som er flot grønne og ser i øvrigt ud som de skal. De får lige nogle flere dage, så niver jeg de døde blade af. Tak for tippet USB.
Skrevet af Hønse

Robot man, 01/14/2013 - 20:43 Permalink


Velbekomme Henning...
Det tyder på det lykkedes;)
Skrevet af USB_akvariegødning

Robot man, 01/14/2013 - 21:05 Permalink


Nok engang hikke... :D
Skrevet af USB_akvariegødning

Robot tir, 01/15/2013 - 00:30 Permalink


Ja det ser sådan ud B)
Skrevet af Hønse

Robot søn, 06/09/2013 - 14:31 Permalink


Er selv begyndt at bruge rødler og alt i en gødning for ca. 12 dage siden, med forhåbninger om at nogle planter vil kunne trives bedre, og har da klart lært noget i denne tråd. Nu er spørgsmålet så, hvor langt man vil gå med hensyn til lys og co2 og det er jo op til ens egen smag og pengepung.
Skrevet af maistro