Fluval Edge - Lys/Pære

Indsendt af Robot den lør, 09/19/2015 - 18:18
Kategori
Nanoreef - Saltvandssiden.dk
Forfatter
A2TheK
Hvor finder jeg nogle pære til akvariet, hvis det ikke allerede har nogle?

Kommentarer

Robot søn, 09/20/2015 - 14:01 Permalink


De køre med led lamper ellers er det den gamle model du har? Og det er da bare alm spot pære er det ik?
Skrevet af AndersNø

Robot søn, 09/20/2015 - 15:28 Permalink


Tog lortet af efter jeg skrev indlægget igår. Det er den gamle model, hvor man ikke engang kan skifte pærer. Man skal åbenbart købe en hel ny arm. F den her hobby, så må jeg tilbage til Bodybuilding.
Skrevet af A2TheK

Robot søn, 09/20/2015 - 15:51 Permalink


Det var ikke meget, der skulle drille dig, før du forlade en utrolig hygge hobby. Jeg er også helt sikker på, at du også ser langt bedre ud nu, hvor du ikke går til bodybuiding, som jo for mange giver en unaturlig krop :):);)

I stedet for at knokle videre med dit - åbenbart - gamle Fluval Edge, så køb dig dog et rigtigt akvarium, som du vil kunne få langt større glæde af. minimum 54 liter, men jo større jo bedre og jo flere muligheder og valgmuligheder.

Tag det roligt - tænk dig om - og bliv ved akvarierne;):D

Skrevet af Sølz

Robot søn, 09/20/2015 - 16:31 Permalink


;) Du er meget positiv Sølz. Efter min mening skal akvariet se ligeså godt ud som de fisk man sætter i. Har bare ikke fundet en model der gør det. Fluval Edge kom tæt på men det er vel også det indre der tæller. Kender i ikke en model der er praktisk og pæn at se på.
Skrevet af A2TheK

Robot man, 09/21/2015 - 18:47 Permalink


#5
Måske du skulle starte med at fortælle hvilke planter/fisk/dyr du har i tankerne. Der er ingen grund til at det ender lige som dit saltvandsprojekt.

Men ellers som Sølz skriver: Køb et 54L startersæt eller 96 eller 112 liter. Det er måske ikke design vidundere, men de virker, og du kan have en del forskellige fisk i dem.
Skrevet af scn

Robot ons, 09/23/2015 - 14:48 Permalink


Planter i et saltvand ;/. Har haft ferskvand i samlet set 4-5 år, og jeg ville ikke kunne dræbe de fisk selvom jeg ville. Skal bruge lidt modstand hvis du forstår.
Skrevet af A2TheK

Robot ons, 09/23/2015 - 15:11 Permalink


#8
Det var ikke modstand nok med de fisk der døde? Du pev da ellers noget over de 650,- du havde betalt for de fisk.

Jeg må indrømme at jeg ikke tænkte saltvand da du nævnte fuval edge. I stedet for at søge modstand, så overvej lige om du er egnet til at holde dyr. Det skal ikke være en kamp at holde dem i live.
Skrevet af scn

Robot ons, 09/23/2015 - 15:20 Permalink


#9 (y)
Skrevet af westermann

Robot ons, 09/23/2015 - 18:09 Permalink


#9 (y) Fiskenes lig er doneret til Syddansk Universitet. Tror de ville være glade for den ære. Gider jo feks ikke have en kampfisk, der kan klare sig i 1 liter vand i et par måneder, uden vandskift og lidt flagepulver 1 gang om ugen.
Skrevet af A2TheK

Robot ons, 09/23/2015 - 20:02 Permalink


Du snakker som du har forstand! Stadigvæk!
Skrevet af tykki

Robot ons, 09/23/2015 - 20:05 Permalink


#11
Hvad fanden havde du gang i i den tråd med ham der havde problemer med at fiskene døde?

Du aner jo ikke en skid om at holde akvarier, hvis du tror at 2 dage væk skulle været noget som helst problem. Den eneste her som holder fisk, og på trods af mange og gentagene advarsler vælger at lade fiskene død, det er DIG. Og det er åbenbart kun fordi du ønsker lidt modstand . Du er den eneste der dræber akvariefisk for sjov. dokumentation: http://www.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=1641223

Jeg vil opfordre dig til ikke at komme med gode råd i flere tråde, for du aner tydeligvis absolut INTET om det at holde akvarier. Ellers må man jo bare efter hver indlæg du skriver komme med en advarsel mod at lytte til noget som helst du skriver. Det skulle ikke være svært at overbevise folk om at du ikke ved hvad du snakker om, det er jo bare at linke til nogle af dine tidligere tråde. eks. http://www.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=1638850#t10 og http://www.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=1643639#t24 Du er nød til at komme med argumeter for hvorfor du anbefaler som du gør, ellers er det bare komplet ubrugeligt det du sidder og skriver.

Og så det der ævl med SDU, drop nu det pis, og vær ærlig. I fremtidige tråde, så forklar baggrunden for dine problemer frem for at skrive en halv sætning (og så alligevel skide højt og flot på de råd og anbefalinger du får). Som du gør det nu vil jeg vove den påstand at du ALDRIG kommer til at holde liv i fisk i mere end et par måneder, og de vil helt sikkert IKKE trives.
Skrevet af scn

Robot ons, 09/23/2015 - 20:13 Permalink


Så snakker vi lige ordentligt til hinanden gutter. .
Skrevet af ken kætbak

Robot ons, 09/23/2015 - 20:33 Permalink


Vedrøende den kampfisk, så bliver der anbefalet at skifte X antal liter vand om dagen. Kan du ikke selv se, hvor unaturligt det er for en kampfisk, der lever i stillestående vand/pøl. Saltet VIL dræbe den slags parasitter, da jeg selv havde den samme problem med min fisk engang. Du skal ikke tro at bare fordi jeg valgte at oprette en bruger her for nylig, at jeg er en nybegynder.

Jeg ved for fanden ikke hvad der er galt med folk som dig, kører du efter janteloven eller hvad? Når jeg læser gennem diverse debatter her på siden, kan jeg se at folk gang på gang får besked på at man ikke kan holde dit og dat i en hvis størrelse akvarie. Du kunne vel vende blikket væk fra lilla danmark og se at jo, det gør de allerede i USA.

Ja mine fisk døde men de havde parasitter fra forhandleren af, hvordan ved jeg så det? Jeg kunne jo forhelvede se at der lå døde fisk med tegn på fejlernæring der var blevet udhulet fra maven af. Og når jeg så en morgen tænder lyset og der glider en gennemsigtig hvid bule på størrelse med dens øje på min decora goby, så ved jeg jo at den er helt gal.
Skrevet af A2TheK

Robot ons, 09/23/2015 - 21:17 Permalink


#16 skal vi nu ikke lige slå fast at de kampfisk vi ser til akvarier, og de kampfisk der lever vildt i de der elefant fodspor i Thailand (vrøvl)
Det er altså ikke det samme. Det er en forfærdelig misforstået ide at kampfisk i små akvarier er helt fint.

Min favorit akvarie handler er helt stoppet med at handle med kampfisk. Og det pga. At de fleste kampfisk lever en jammerlig tilværelse.
Skrevet af ken kætbak

Robot ons, 09/23/2015 - 21:52 Permalink


Øvbøv at give skylden vidre til butikken.
Vis mig et akvarie fra USA hvor der går en kejser i 10liter og så tror jeg på dig, der er ingen der er dumme nok til at poste et foto af deres fisk vis de har dem i så små akvarier men ja de har fisk i små akvarier men det gør det ik rigtig bare fordi de i USA gør det.

I USA er det normalt at fjerne kattes klør(med rod) så de ik river det er totalt forbudt her hjemme og giver fængsels straf men skal vi begynde på det fordi de sindssyge amerikanske dyreplager gør det?

Skrevet af AndersNø

Robot ons, 09/23/2015 - 23:14 Permalink


Altså. Kan vi nu ikke bare én eneste gang bruge sund fornuft?
Fordi amerikanere gør noget, så er det sjældent noget at abe efter. .

Hvis andersnø udtaler sig om saltvand. Så har han ret...
Skrevet af ken kætbak

Robot tor, 09/24/2015 - 00:42 Permalink


#19 det er jo et helt nyt opstillet akvarie med helt nyt grus og helt nye koraller købt på sten og der har måske kørt sådan i et par dage og klovnfisk kan overleve meget mere end en kejser som du havde i dit.
Skrevet af AndersNø

Robot tor, 09/24/2015 - 02:34 Permalink


Kan jeg tillade mig at have en alm klovnfisk i en 30L?
Skrevet af A2TheK

Robot tor, 09/24/2015 - 09:43 Permalink


#22
Naturligvis ikke. Det går som med din kejser.
Skrevet af scn

Robot tor, 09/24/2015 - 10:33 Permalink


2 cm pr liter
Skrevet af A2TheK

Robot tor, 09/24/2015 - 10:37 Permalink


#24
Hvad snakker du om? Prøv at skrive hele sætninger.

Skrevet af scn

Robot tor, 09/24/2015 - 12:03 Permalink


Alle engelsksprogede hjemmesider siger at jeg godt kan holde en enkelt klovnfisk i 30L
Skrevet af A2TheK

Robot tor, 09/24/2015 - 12:18 Permalink


#26
det første hit jeg fandt sagde mindst 20 gallons (75 liter) ved en søgning på Amphiprion:
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+27+1114&pcatid…

Her nævnes mindst 30 gallons: (110 liter)
http://www.theaquariumwiki.com/Amphiprion_ocellaris

Så det er ikke alle hjemmesider, faktisk ikke en eneste på første side af google da jeg søgte.

Siden du ikke poster links til at understøtte det du skriver vil jeg sige det er underlige påstande du kommer med. Men det vil du jo finde ud af når endnu en fisk dør for dig.

Derfor siger jeg det går galt, du prøver at skære ekstremt meget ind til benet med alt. Måske du kan holde en klovn i 30 liter, men ikke hvis du samtidig kun har det filter der kommer med et Fluval, og ikke hvis du er sindsyg skarp på det med vandværdier osv.
Skrevet af scn

Robot tor, 09/24/2015 - 13:16 Permalink


#28
Ja, der står:
Nano tanks of about 8 to 10 gallons are on the small end for the Ocellaris Clownfish but the fish will still do quite well in a tank that size. In fact, some breeders will put pairs in a 10 gallon tank for spawning.

Det vil jeg ikke tolke som en anbefaling, men nok nærmere det absolut mindste man overhovedet kan finde på. Og naturligvis er det så det du vil :(

tilføjelse:
The real problem with a small tank is that it requires a lot more maintenance than does a larger tank, as counter intuitive as that may seem. In a small tank, toxins such as ammonia and nitrates will build up faster (in relation to the water volume of the tank), resulting in poor water quality. This leads to algae growth and unhealthy tank inhabitants. With a small tank it is vitally important to have quality filtration combined with regular water changes. A protein skimmer would be beneficial but is not always necessary if water changes are done on schedule.

Så hvis du har et lille skod-filter, så går det galt. Du kan KUN holde dem i så små akvarier hvis du har styr på teknik og vandværdier. Når der ikke er et godt filter og styr på vandværdierne, så går det som med de 2 fisk der døde for dig. DERFOR vil jeg ikke anbefale dig at holde saltvandsfisk i den størrelse akvarium. Fine en god sjat penge, køb et ordentligt akvarium og overvej så hvilken filterløsning du vil have, og start så fra bunden, og glem lige fiskene i første omgang. Tålmodighed tålmodighed og atter tålmodighed.
Skrevet af scn

Robot tor, 09/24/2015 - 13:23 Permalink


Jeg har faktisk snakket frem og tilbage med en sælger vedr et 250L akvarie, enten til saltvand eller mbuna. Det der har afholdt mig lidt er om det ikke ville blive meget dyrt at starte det op med skumme, pumper, kits, lys osvosv. Når det eneste der interessere mig er 1 klovnfisk
Skrevet af A2TheK

Robot tor, 09/24/2015 - 13:26 Permalink


#30
Teknik koster, men det gør at du faktisk kan holde liv i fiskene. Sjovt som du i anden tråd var så hellig i forhold til værdien af et liv, hvis du ikke vil bruge de penge det koster på at etablere et akvarium hvor du faktisk kan holde liv i de fisk du køber.
Skrevet af scn

Robot tor, 09/24/2015 - 13:41 Permalink


Hvis jeg feks valgte et 150+. Ved du hvad jeg ville få mest glæde af: Saltvand Vs Mbuna. Har haft ferskvand før, men har af en eller anden grund aldrig havt cichlide arter.
Skrevet af A2TheK

Robot fre, 09/25/2015 - 22:40 Permalink


#32
Jeg tro du klart vil få mest glæde af ferskvand. Dog er 150 liter ikke særlig meget når der snakkes malawi cichlider. Det anbefales at have mindst 200 liter. Men der er jo mange andre spændende cichlider, eks. Tanganyika hvor der er mange flere arter der vil egne sig til 150 liter, eks. sneglehuslegere eller Julidochromis, eller andre hulelegere.
Skrevet af scn

Robot lør, 09/26/2015 - 17:59 Permalink


Mbuna er mindst 250liter. 200 liter er da muligt, Men det bliver aldrig sådan rigtig godt. ..

Hvis ddt er unddr 250liter. Så synes jeg helt sikkert også det er tangaynika fisk man skal kigge efter.
Skrevet af ken kætbak

Robot lør, 09/26/2015 - 21:00 Permalink


Har fundet lidt interresante arter. Tropheus og Neolamprologus Leleupi. Men de fleste tanganyika har ikke farver *doh*
Skrevet af A2TheK

Robot søn, 09/27/2015 - 01:02 Permalink


#35
Brun er også en farve :-) (sagde ham der er glad for N. similis)

Tropheus er en svær fisk, den skal have væsentlig mere plads end 150 liter, da den typisk holdes i en stor flok, så 325 liter bliver ofte anbefalet. samtidig har den en meget følsom mave, så den bliver meget let syg, hvis den får animalsk foder.

Lidt læsestof:
http://www.kim-jakobsen.dk/Freshwater/Articles/Tanganyikaartikel/tangan…
Han har en rigtig fin opdeling af arterne i forskellige grupper, og nævner så eksempler på hvordan man i forskellig størrelse akvarier kan sætte forskellige arter sammen

Overvej eks http://www.akvariefisk.dk/species/show/?ArtID=11065 Den har ry for gerne at yngle i sneglehuse hvis de er til stede, men ellers yngler den i huler.

Generelt er cichliderne pladskrævende da de kan være nogle bisser, så følg anbefalingen på akvariestørrelsen du finder under beskrivelserne, ellers skal fiskene nok selv sørge for at justeret antallet til det de syntes er passende, og det klare de på ganske få timer.
Skrevet af scn

Robot søn, 09/27/2015 - 10:55 Permalink


Jeg har holdt julidochromis dickfeldi sjov lille flot cichlide:)
Skrevet af ken kætbak

Robot søn, 09/27/2015 - 16:14 Permalink


Ja der er noget sjovt ved dens efternavn...
Men ihvertfald har jeg lånt Back to nature bogen, så håber jeg der er noget der fanger interessen.
Skrevet af A2TheK