Opstart af akvarie

Indsendt af Robot den man, 04/25/2016 - 15:22
Kategori
Nybegynder - Saltvandssiden.dk
Forfatter
simon88998
Hej!
Jeg har fået anskaffet mig en boyu tl-550, som jeg vil starte op som brakvand, og så småt gå over til saltvand.

grunden er at jeg har fået mig en gymnothorax tile, som har levet i ferskvand siden den var lille, og er ved at blive så stor at den skal over i noget brakvand, og så saltvand som helt voksen.

Hvordan synes i jeg skal håndtere det? skal jeg allerede nu købe levende sten og levende sand til brakvand, eller hvordan? :)

Kommentarer

Robot man, 04/25/2016 - 18:05 Permalink


Hvis du allerede har ålen i et andet akvarium, vil det smarteste nok være at vænne den til saltvand der. Jeg vil mene, at hvis man gør det over 1-2 uger, kan man sagtens gå fra fersk til rent salt, uden at skulle sætte et brakvandsakvarium op.

Du skal under ingen omstændigheder lægge levende sten i et brakvandsakvarium, da de bakterier der lever i dem, stammer fra koralrev, og er vant til rent saltvand.

Generelt kan det i ikke betale sig at købe levende sand. Dødt bliver helt automatisk levende efter et stykke tid i et kørende akvarium.

Du kan passende starte dit saltvandsakvarium op med det samme, for det tager noget tid (14 dage til 2 måneder afhængig af stenenes tilstand) før det er klar til fisk.
Skrevet af KimJ

Robot tir, 04/26/2016 - 10:48 Permalink


Grundet til brakvand er at jeg vil ikke mene at muræneen er voksen endnu, og derfor muligvis? ikke trives så godt i helt saltvand endnu? :x
Skrevet af simon88998

Robot tir, 04/26/2016 - 11:59 Permalink


Jeg ville slå over til saltvand med det samme, der findes ik fersk eller brakvands murener det er rygter skabt af dyrehandlerne for at sælge mere, der findes muræner der kan tåle fersk/brak men ik ret længe(nej et par år er ik længe når men skulle bliver langt over 25år).


Læs evt denne her http://www.wetwebmedia.com/fwsubwebindex/fwmorayart.htm og næste gang du køber et dyr så læs alt hvad du kan finde på dem før du køber dem.
Skrevet af AndersNø