Udskiftning af fatningssæt til Akva-Stabil

Indsendt af Robot den søn, 08/02/2020 - 19:21
Kategori
Teknik og udstyr - Akvariesiden.dk
Forfatter
Keldn
Fatnings sættet er knækket i mit akvarielys til mit 128 liters akvarie.

Det er modellen med de sorte plastik endegavle.

Hvordan kommer man ind og få udskiftet fatnings-sættet.Er der evt. nogen andre muligheder med en led-skinne man kan påmontere.

Gode ideer ønskes.

Kommentarer

Robot søn, 08/02/2020 - 19:27 Permalink


Du kan godt smide LED i. Det er nok nemmere end at skifte fatningerne. Du skal spitte det meste af lampen ad, for at komme ind til fatningerne, og hvis den har hygget sig siden midt 90erne, så kan du godt påregne at der skal bruges en hvis mængde vold.
Skrevet af Principia

Robot søn, 08/02/2020 - 20:35 Permalink


Hvis jeg husker rigtigt, så skruer man skruerne i endegavlene ud. Så kan plastik enderne fjernes og hele armaturet trækkes ud. Jeg købte nye fatninger hos akvarieforretningen.dk sidst, jeg havde brug for det. Det første tog lidt længere (skulle lige finde ud af, hvad der var hvad), men ellers tog det vel 10 minutter pr armatur at udskifte fatninger.
Skrevet af plesner

Robot man, 08/03/2020 - 11:23 Permalink


Der sidder også et par metalplader som skal ud. Du kan se tråden ny ting i vente, hvor jeg skilte mit gamle ad for at bygge det om. Men det der med at trække det ud, er ikke lige til. Jeg måtte sætte det over i pressen, og trykke det ud med en træklods, for det sad da godt nok fast for en femmer.
Skrevet af Principia